• Få gutter velger ergoterapistudiet, og det er synd, for det passer minst like godt for dem, proklamerte Hege Aabø og Ellen Wahlstrøm på Torgallmenningen i går - og lokket med fallskjerm.

ØIVIND ASK

De er begge sisteårsstudenter ved ergoterapiutdanningen ved Høgskolen i Bergen. I klassen deres på 31 elever er det bare tre gutter.

I går var studenter fra de tre klassene på Torgallmenningen for å informere publikum om yrket sitt. Hvordan ergoterapi kan hjelpe mennesker som av ulike grunner har vansker med å utføre daglige aktiviteter, eller står i fare for å komme i en slik situasjon på grunn av sykdom eller funksjonshemning. Problemet kan være aktuelt i alle aldre og livsfaser, poengterer de to.

— Livet vårt er bygd opp av aktiviteter, derfor er det viktig å hjelpe folk til å mestre de aktivitetene som er viktig for dem, sier de to entusiastisk.

Hvordan viste de eksempler på i går ved hjelp av en fallskjermduk, rullestolløype og goalball.

— Dette bruker vi for å vise hvilke vanskeligheter, men også muligheter vi har for aktivitet. Hvordan folk kan være aktive til tross for et handikap.

De har god tro på jobb etter studiet.

— Jeg valgte dette yrket for å være fleksibel på bosted, sier Ellen.

— Det eneste vi trenger i yrket er mennesker, og de er over alt.

Men i går informerte de om faget.

— Vi er her både for at folk skal bli klar over oss, men også for å fortelle om hvilke muligheter det finnes for å hjelpe folk frem til et bedre liv.

Sa de to samtidig som de delte ut brosjyrer til interesserte.