Flere tusen studenter var innom Grieghallen i dag da Universitetet i Bergen arrangerte en velkomstseremoni for byens nye studenter.

— Stor begivenhet

Kappekledde akademikere i universitetets styre og ledelse kom inn i høytidelig prosesjon for en fullsatt konsertsal før rektor Sigmund Grønmo ønsket velkommen.

— Dette er ikke for å vise høstmotene, men for å markere mottakelsen på en viktig og høytidlig måte. Dette er en stor begivenhet både for oss og for byen, sa Grønmo til studentene.

Cristina Serrano fra Toledo i Spania har nettopp flyttet inn på Fantoft studenthjem. Nå gleder hun seg til å studere medievitenskap i Bergen.

— Det er fantastisk å bli tatt i mot på denne måten. Vi har ikke noe sånt opplegg hjemme, sier hun om arrangementet.

- Mer åpen

Cristina fikk hjelp til semesterregistrering av Ingrid Muftuoglu (27) ved utdanningsavdelingen til UiB i formiddag. Nærmere hundre studentorganisasjoner var representert med stands og brosjyrer i Grieghallen.

— Vi hjelper internasjonale studenter med flere prakstiske ting, alt fra å åpne en bankkonto til tuberkulosetesting. Vi viser dem også hvor de kan få fatt i billig mat og billige klær, forteller Muftuoglu.

— Jeg har reist rundt mye i Europa, men har aldri sett noe som ligner på Bergen. Fjordene er så vakre, og kulturen er veldig interessant – den har ingenting til felles med vår. Alt er annerledes. Dere er mye mer åpen og ligger flere skritt foran oss teknologisk, sier Cristina Serrano.

ANE BØRHAUG
ANE BØRHAUG
ANE BØRHAUG