— Livet virker så annerledes her, sier hun.

I går ble 21-åringen og rundt 3600 andre studenter ønsket velkommen i Grieghallen. Da arrangerte Universitetet i Bergen en velkomstseremoni for byens nye studenter.

- Stor begivenhet

Kappekledde akademikere i Universitetets styre og ledelse kom inn i høytidelig prosesjon for en fullsatt konsertsal før rektor Sigmund Grønmo ønsket velkommen.

— Dette er ikke for å vise høstmotene, men for å markere mottakelsen på en viktig og høytidelig måte. Dette er en stor begivenhet både for oss og for byen, sa Grønmo til studentene.

Cristina Serrano fra Toledo i Spania har nettopp flyttet inn på Fantoft studenthjem. Nå gleder hun seg til å studere medievitenskap i Bergen.

— Det er fantastisk å bli tatt imot på denne måten. Vi har ikke noe sånt opplegg hjemme, sier hun om arrangementet.

- Mer åpen

Cristina fikk hjelp til semesterregistrering av Ingrid Muftuoglu (27) ved utdanningsavdelingen til UiB i går formiddag. Nærmere hundre studentorganisasjoner var representert med stands og brosjyrer i Grieghallen.

— Vi hjelper internasjonale studenter med flere praktiske ting, alt fra å åpne en bankkonto til tuberkulosetesting. Vi viser dem også hvor de kan få fatt i billig mat og billige klær, forteller Muftuoglu.

— Jeg har reist rundt mye i Europa, men har aldri sett noe som likner på Bergen. Fjordene er så vakre, og kulturen er veldig interessant - den har ingenting til felles med vår. Alt er annerledes. Dere er mye mer åpne og ligger flere skritt foran oss teknologisk, sier Cristina Serrano.

NY I BERGEN: Cristina Serrano (21) får hjelp av Ingrid Muftuoglu (27) til semesterregistrering. FOTO: ANE BØRHAUG
FULL SAL: Flere tusen studenter møtte opp i Grieghallen i går. FOTO: ANE BØRHAUG
VELKOMMEN: Rektor Sigmund Grønmo holdt tale for studentene. FOTO: ANE BØRHAUG