Både kjente og ukjente Storm— og TV2-fjes var samlet da Storm Weather Center feiret seg selv på Nøstet tirsdag. Siri Kalvig, Isabella Martinsen, Hilde Holdhus og Ina Ynnesdal Sulen var der alle sammen. Værdamene, Storms ansikt utad.

— Vi har jo en veldig synlig medieprofil takket være våre værdamer, sier Storm-gründer Siri Kalvig.

Motpol til NRK-vær

Drømmen om eget værselskap ble til da Kalvig studerte ved Geofysisk institutt i Bergen. TV 2 gjorde den til virkelighet da de så potensial i værmeldingen som motpol til tradisjonelt NRK-vær. Som det første private værselskapet i Skandinavia, leverte Storm Weather Center sitt første værvarsel 1. april 1998.

— Ti år har gått sinnsykt fort, og jeg er utrolig stolt over den suksessen vi har oppnådd. Vi startet med en aksjekapital på én million kroner. Nå omsetter vi for 50 millioner, forteller Kalvig.

— Vi er veldig stolte av å kunne kalle oss en kompetansebedrift. Vi har skapt en fin balanse mellom kunnskap og satsing på presentasjon. Her bruker vi alle folkene våre optimalt, sier administrerende direktør Mette Krohn-Hansen.

I TV2-huset på Nøstet sitter meteorologer og værdamer side om side og forbereder kveldens sendinger. Isabella Martinsen studerer dagens værkart på en datamaskin.

— Til tross for at de fleste av værdamene ikke er utdannet meteorologer og ikke melder været, er de involverte i mye av det som skjer også før sending. Samarbeidet mellom meteorologene og presentørene er en viktig del av vår suksess, mener Kalvig.

- Riktig vær

Siv Jensen har beskyldt Kalvig for å ha skapt seg en karriere på å melde dårlig vær. Det er Storm-gründeren slett ikke enig i:

— Vi melder ikke dårlig vær, men riktig vær. Derfor har vi hatt suksess, og derfor kan vi feire her i dag, sier Kalvig og forsyner seg av en av de mange snopeskålene som er plassert i lokalet. Ballonger og marsipankake er dessuten på plass når bedriften fyller 10 år.

Kalvig har tatt turen til Bergen ens ærend for å delta i festlighetene. Meteorologen har nå bosatt seg i Stavanger hvor Storm har åpnet kontor. I løpet av de ti årene som har gått siden første værvarsel har hun dessuten blitt tobarnsmor.

— Storm er et barn det også. Vi er veldig ambisiøse her. Nå satser vi stort innen offshore og energibransjen, avslutter Kalvig.

Valde, Vegar