Vi var lovet sommer og sol, og på fredag kom endelig finværet. I løpet av dagen steg temperaturen i Bergen til 20,6 grader, men gleden var kortvarig.

— Lørdag ble makstemperaturen 14 grader. Det er ikke akkurat noe kjempebra sommervær, sier statsmeteorolog Berit Hagen i Vervarslinga på Vestlandet til bt.no lørdag kveld.

Varmere søndag

Hun forteller at bergensere har én dag igjen med sol før de igjen må finne frem paraplyene.

— Søndag blir bedre. Da vil det være sol hele dagen og et par grader varmere enn det har vært i dag. Men mandag kommer lavtrykket, sier hun.

Da blir det nedbør ut på formiddagen, men det går heldigvis fort over og vil passere i løpet av dagen.

Resten av uken blir det varierende vær.

— Det blir perioder med sol, men ikke noe stabilt og langvarig fint vær. Det blir temperaturer på rundt 15 grader og det kan komme nedbør utover uken.

- Det blir ikke sommer helt enda altså?

— Nei, sommeren må vi nok vente litt lenger på, sier meteorologen.

Lavtrykk i Sør-Norge

Neste helg er for langt unna til at Hagen vil si noe sikkert, men det ser ikke bra ut.

— Det ser ut til å bli nordvestlig vind og en og annen byge. Det kan komme sol innimellom, men det er heller ikke da meldt høye temperaturer, sier hun.

Om det er noen trøst, så ser det dårlig ut for resten av Norge også. Det inkluder Oslo, som lørdag klinket inn 24 grader på målestokken.

— Resten av landet blir preget av lavtrykk, og på Østlandet kan det bli ganske mye nedbør i løpet av uken. Det er bare Nord-Norge kan få litt finere vær mot slutten av uken, lyder den dystre meldingen fra meteorologen.

Så vi får smøre oss med tålmodighet, litt til.