Ifølge Leganger venter politiet på svar på prøver som er sendt inn til Rettsmedisinsk institutt (RMI). Resultatet skal være klart om noen uker.

– Vi har ingen grunn til å tvile på fornærmedes forklaring. Vi anser dette for å være en grov sak. Det er svært sjelden vi får melding om overfallsvoldtekter som kommer som lyn fra klar himmel, der det også blir brukt grov vold. Vi har brukt mye ressurser på denne saken, sier Leganger.

Han vil ikke kommentere hvem eller hvor mange som har vært inne til avhør, men slår fast at ingen er mistenkt i saken. Ingen har heller avlagt DNA-prøve.

– Vi har vært i kontakt med en god del personer, og flere er avhørt. Vi har ingen konkret mistanke som kan føre til pågripelse. Vi er avhengige av svar på prøvene som er sendt til RMI for å komme videre i saken. Det vil alltid gå i rykter i slike saker, men det er lang vei fra rykter til pågripelse. Men hvis noen har opplysninger er vi selvsagt svært interessert i at de tar kontakt med politiet

– Hvorfor har dere ikke etterlyst vitner i mediene?

– Det var av hensyn til fornærmede, for å hindre at hennes identitet ble kjent. Dessuten anså vi det som unødvendig i forhold til de vitneavhørene vi har gjort, sier Leganger.

23-åringens tidligere bistandsadvokat, Yngvil Hartmann, har ikke vært tilgjengelig for kommentar. Hennes nåværende advokat, Ole Petter Grythe Hoff, sier han ikke har rukket å sette seg inn i saken ennå.