– Jeg har funnet mye rart i fiskemager opp gjennom årene, men dette tar kaken, sier Halstensen. Han har blitt hovedpersonen i en fiskehistorie av de sjeldne – men den er garantert sann.

– Jeg og en kamerat var ute og fisket med line. Jeg dro opp torsken, og så med en gang på magesekken at det var et glass inni. Den virket ganske slunken, sier Halstensen til bt.no.

Spiser alt

Han ventet med å åpne magesekken til de to sønnene var kommet fra skolen. Da fikk de seg en ny overraskelse.

– Det var et stort norgesglass, med masse småfisk og kråkeboller oppi. Og øverst lå en stor sild. Den har svelget glasset med bunnen først, sånn at alt den har spist etterpå har havnet i glasset, sier Halstensen.

Han bor i Skjoldabukta, men vil ikke røpe hvor den hemmelige fiskeplassen er.

«Magen blir mett før øynene», heter et gammelt ordtak torsken neppe har hørt. Glasset er 13 cm høyt og 28 cm i omkrets. Fisken veide 10 kilo og var rundt en meter lang.

– Når torsken blir sulten spiser den tydeligvis hva som helst. Jeg har funnet både hele krabber, hotdog-pølser og alt mulig i magesekken. Jeg skal i alle fall slutte å hive brusflasker i sjøen, sier fiskeren.

Sulter ihjel

Havforsker Terje van der Meeren sier til Fanaposten at fisker som spiser store gjenstander sakte vil sulte ihjel.

Torsken ble liggende ved Nordåsvannet over natten, og det gikk ikke bedre enn at en rev som går og lusker om nettene forsynte seg av kadaveret.

– Den spiste det meste, unntatt hodet. Det har min far spist opp, sier Halstensen.

Og glasset? Det skal vaskes og opp på en hylle.

– Kanskje jeg kan bruke det som ølglass eller noe slikt. Det ligger jo en god historie bak.

LITT EKKELT: Fredrik Nordvik fikk være med da torsken ble sløyet - og her er innholdet: Et norgesglass med en stor sild oppi.
TERJE BRINGSVOR NILSEN, FANAPOSTEN