• Voss Cup er den gøyeste cupen jeg har vært med på! stråler Cathrine Leirvaag (7). I helgen deltok hun og Vadmyra Rosa for aller første gang, og Sting fulgte dem en hel dag.

07.00: Det er tidlig lørdag morgen, og jentene fra Vadmyra Rosa begynner å røre på seg dypt nede i rosa prinsessesoveposer med kosebamsen godt ved siden av seg.

— Da jeg våknet spiste alle sammen snop! forteller Amelie Aamodt Tennebekk (7).

Hun har sovet godt, selv om ikke alle i klasserommet på Voss Ungdomsskole har vært like stille om natten.

— Noen snorket! smiler syvåringen.

Kamp om isen

07.20: Påkledde jenter drar til matsalen, Voss Idrettshall, og spiser frokost. Etterpå gjør de seg klar til kamp. På med blå shorts og hvite fotballdrakter. Første kamp ble vunnet fredag. Nå er det nytt oppgjør.

Jentene går samlet mot banen. Der leker de litt før kampen begynner.

— Slutt med det der, nå skal vi spille fotball! sier trener Pål Tennebekk når klokken slår ni.

09.00: Kampen er i gang. Ute på banen løper små fotballjenter og kjemper om ballen. Viljar Blå gir den ikke fra seg så lett.

— Gå nær mål før dere skyter! roper trener Tennebekk.

Som svar vender Kristin Müller på midtbanen og fyrer av mot mål. Ballen sniker seg inn ved stangen. 1-0, og full jubel i Vadmyra-leiren.

Det blir flere mål før dommeren blåser. Vilde Ingvaldsen blir toppscorer med to mål, mens Bettina Andersen scorer ett, slik at stillingen til slutt blir 4-1.

En av foreldrene spanderer is på alle sammen for å feire seieren. Foran kiosken er det like stor kamp som på banen, der ivrige jentehender strekker seg mot pinneisen!

Musefletter og badedrakt

10.00: De rosa er tilbake på skolen der de sover. Der er børstene i sving, mødre børster hår og lager musefletter til den store gullmedalje.

— Vi skal ta bilde! stråler jentene, og Bettina får på seg keeperdrakten som de glemte å ta med til kampen.

10.40: Jentene er fint oppstilt med et nummerskilt ved siden av seg, og en fotograf kommer med kameraet sitt og gjør grimaser for å få dem til å smile. Det hele tar kanskje et halvt minutt.

11.00: På bane 13 spiller et annet Vadmyra-lag, og Vadmyra Rosa er der for å heie.

11.30: Dagens høydepunkt. På rommet blir shorts og fotballdrakt byttet ut med badedrakter og bikinier. Deretter er det rett bort i det store utendørsbassenget.

— Jeg elsker sommerfugler og blomster, smiler Amelie, som har en knall rosa badedrakt med en sommerfugl og en blomst på.

— De som bor på Voss er heldige, de kan bade hele tiden, synes Amelie, som både dukket under vann og svømte som en fisk i bassenget.

Gode pølser

13.30: Jentene er ferdig med svømmingen og klar for middag. I idrettshallen står 500 kilo pølser og 800 kilo potetstappe klar til å spises.

— Det var kjempegodt. Pølsene var best! synes Amelie.

— Spagetti er favorittmaten min, men pølsene var gode. Jeg har aldri spist så gode pølser før, smiler Vilde.

Etter middag forsvinner jentene for alle vinder. Noen går for å shoppe litt sammen med foreldrene, andre har andre ting på plakaten.

18.00: Jentene er samlet igjen. Grilling og film står på plakaten. Med medbrakt projektor får jentene se tegnefilm på storskjerm før de legger seg etter en lang dag.

— Vi har fått godteri, hatt kino på rommet, vi så «Lille Kylling» og «Madagaskar», vi grillet ved vannet, spiste is og badet og fikk nye baller med strikk! stråler glade Vadmyra-jenter.

Første Voss Cup er blitt en stor suksess, og jentene er sultne på mer.

— Når vil dere dra på ny cup da?

— I morgen? gliser Bettina.