— Dette er livet! På vårt helt egen Playa del Nordnes, stråler de to lattermilde badedamene.

Bevæpnet med medbrakt champagne, øl, pølser og lettchips - og ikke minst en badering for to med innlagt «barskap» - har Siri og Stine hengitt seg til sommersolen. Stedet er deres eget, litt hemmelige: Moloen som stikker ut mot Byfjorden fra Nordnespynten.

Nakne yoga-menn

— Her er vi helt alene, med unntak av noen nakne yoga-menn, fniser venninnene. De presiserer at de gjerne tar imot herrebesøk, men helst litt mer påkledd.

De to har kjent hverandre siden gymnaset. Hvor lenge det er siden, skal være usagt.

— Flere burde nyte livet og sommeren på denne måten. Man lever bare én gang, roper Stine etter at damene med mye møye har lagt fra kai i sin oppblåsbare farkost.

BTs utsendte motstår fristelsen og høylytte oppfordringer om å kaste seg uti. Kun en ting plager venninnene da vi forlater dem:

— Nå har vi jo ødelagt vårt hemmelige sted, stønner Stine.

— Og vårt gode rykte, legger Siri til, før begge spruter ut i ny latter.

Florida-varme på Florida

I går ettermiddag ble det målt 24,6 grader på Vervarslingas målestasjon på Florida, mens det på onsdag kom opp i 26.4 grader. Dermed kunne bergenserne notere sin 17. dag på rad med over 20 grader. Og tro det eller ei: Det fine sommerværet bare fortsetter.

— Det vil holde seg fint og varmt hele helgen med temperaturer rundt 25 grader. Vi kan få noen lokale ettermiddagsbyger, men ikke mer enn vi tåler, sier meteorolog Hilde Holdhus ved Storm Weather Center.

Ifølge meteorologen kan det komme tåke på kysten, men det vil klarne opp igjen.

— Står du opp sent, så får du gjerne ikke med deg tåken i det hele tatt, sier hun.

Supersommeren ser ut til å fortsette neste uke også.

— Det er usikkert ennå, men det ser ut som om det kan fortsette med fint vær i begynnelsen av neste uke. Det er mulig det vil komme inn litt flere skyer, men det ser lovende ut, melder Holdhus.

Sævig, Rune
eirik brekke