Studvest skriver i dag at studentstedet Kvarteret i løpet av kort tid i høst totalt fikk syv prikker av skjenkekontrollen.

Etter åtte prikker kan skjenkebevillingen ryke, i verste fall i to hele måneder.

To tilfeller

Det er to bestemte tilfeller som gjør at utestedet nå henger i en tynn tråd.

  • I september fant skjenkekontrollørene en person som hadde tatt med seg alkohol inn i lokalet uten å bli stoppet. Resultat: to prikker.
  • Én måned senere ble en tydelig beruset person ikke vist ut av lokalene. Resultat: fem prikker. — I kontrollen i oktober var det en tydelig beruset person som ikke ble vist ut, forteller Gro Gaarder, leder for kontor for skjenkesaker i Bergen kommune.

— Vi var ekstremt uheldige. Vi gjør alt i vår makt for å hindre flere prikker. Driften på Kvarteret vil overleve det, men økonomisk sett vil det få konsekvenser for oss, sier Arne Sandvik, leder for Kvarteret, til Studvest.

Strammer inn

Nå må Kvarteret unngå prikker frem til september, da de syv forrige nulles ut. I 2011 ble det utført elleve skjenkekontroller på studentstedet.

— Med 7–800 gjester forsvinner jo folk litt i mengden, og når du som bartender har 150 mennesker i lokalet ditt, mister du gjerne overblikket, sier Jonas Angelsen, driftsansvarlig ved Kvarteret, til Studvest.

Nå har ledelsen ved utestedet strammet inn både på kontroll og opplæring.

— Jeg er forberedt på at det skal komme skjenkekontroll hver dag, sier Angelsen til Studvest.

- To uker, ikke to måneder

— Vi har hatt kontroll med avvik og det er rett at vi har syv prikker. Men Studvest har misforstått skjenkeforskriftene, når de skriver at vi risikerer å måtte stenge i to måneder. Det vi risikerer er å måtte stenge kranene i to uker, sier Arne Sandvik, leder for Kvateret, til bt.no onsdag ettermiddag.