110-sentralen i Hordaland melder på Twitter ved 12.30-tiden at en person er tatt av snøras i Samnanger. Nødetatene er på vei til stedet. Redningsmannskap er sendt til Eikedalen skisenter. Selve raset gikk i Skeiskvanndalen, utenfor løypene.

Like etter klokken 13 melder 110-sentralen at mannen har blitt berget ut av snøskredet av ansatte ved skisenteret i Eikedalen.

— Det går bra

Ifølge Hovedredningssentralen på Sola skal mannen som ble tatt av skredet selv ha meldt fra om hendelsen.

— Det skal ikke være flere involverte, sier redningsleder Jan Lillebø til BT.

Ifølge Lillebø skal ti personer ha kommet til stedet umiddelbart etter raset, og er klokken 12.30 i ferd med å grave ut mannen.

— Det skal gå bra med vedkommende, og han skal ikke ha fått alvorlige skader, opplyser redningslederen.

Åpent hver dag

110-sentralen i Hordaland melder at fem personer fra brannvesenet i Samnanger er på vei til stedet, og forventes å være ved skredet omkring klokken 12.45.

Operasjonsleder hos Hordaland politi, Janne Steimler Sætre, sier til BT at det er snakk om et omkring fem meter bredt skred som har gått i ulendt terreng.

— Vedkommende som ble tatt av raset er gravd ut og bevisst, men vi vet lite om skadeomfanget, sier operasjonslederen.

Sender hunder for søk

Ifølge Sætre var mannen helt dekket av snø som følge av skredet, men han har likevel klart å få tak i en telefon og kommunisere ut hva som hadde skjedd.

PÅ VEI: Her er luftambulansen på vei til stedet.
TORKJELL KJOSÅS

Opplysninger fra vitner tyder på at det ikke er flere som er tatt av skredet.— Vi har fått opplyst at det kun er ett skispor som går inn i skredområdet, men vi har hunder på vei for å gjennomføre søk, sier Sætre.

Fare for nye snøras

Erik Willassen ved Hovedredningssentralen opplyser til BT klokken 13.00 at det er fare for nye snøskred i området. Også NVE melder om betydelig skredfare i fjellet på Vestlandet.

— For snøskred er det nå faregrad 3. Det betyr at skredfaren er betydelig. Den store utfordringen er den siste fokksnøen som vinden har flyttet på, sier Odd Arne Mikkelsen i NVE.

Har du bilder fra stedet? Send MMS til 2211@bt.no eller MMS på 2211