18 beboere er fortsatt evakuert etter brannen i Dag Hammarskjölds vei i Fyllingsdalen onsdag morgen, mens den siste beboeren på adressen var bortreist.

Politiet opplyser at alle er gjort rede for, og at ingen er alvorlig skadet.

— En patrulje er på plass og sikrer åstedet, og brannvesenet driver fortsatt etterslukking på stedet. Skadeservice tar kontakt med beboerne for sikring av restverdier, sier Inger Myrtvedt, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Det er Bergen vest politistasjonsdistrikt som etterforsker brannen.

Én person avhøres

Politiførstebetjent Rune Mjelde sier at krimteknikerne foreløpig venter på at brannvesenet skal bli ferdige med etterslukkingen.

— Vi skal avhøre én person etter det som har skjedd, sier Mjelde.

Politiet har grunn til å tro at det var i denne personens leilighet at brannen startet.

- Er det mistanke om at brannen er påsatt?

— Nei, det er det ikke. Personen skal avhøres for å undersøke om det kan være i den leiligheten at det har startet, sier Mjelde.

Brannen startet i den delen av Dag Hammarskjölds vei 2 som huser leilighetene med bokstavene B til H. Også Dag Hammarskjölds vei 2L har fått skader.

— Krimteknikere skal inn når det er mulig, men det blir ikke før det er trygt, tidligst i ettermiddag, sier Mjelde.

Brannvesenet opplyser at det er Bergen kommune som eier leilighetsbygget som brant. På adressen er det et kommunalt bofellesskap for utviklingshemmede.

Etter det bt.no erfarer, var det i denne bygningen at brannen startet.

Beboerne får hjelp

Alarmen gikk klokken 5.34 onsdag morgen, og brannen var slukket omtrent klokken 7.15. Vaktkommandør i Bergen Brannvesen, Trond Jargren, sier at etterslukking vil pågå utover ettermiddagen.

— Vi holder på til det er helt kaldt og ingenting kan blusse opp igjen, og bruker gjerne et par timer mer enn strengt tatt nødvendig for å være helt sikre, sier han.

Magne Ervik, administrativ byvakt i Bergen kommune, sier at beboerne nå får hjelp av kommunen.

— Vi har iverksatt den ordningen vi har for å sikre at de som er bostedsløse etter brannen, og som har behov for bistand fra kommunen, har fått det. Det blir nå individuell oppfølging av den enkelte beboer, sier Ervik.

I FLAMMER: Huset var overtent da brannvesenet kom frem til stedet.
LARS JOACHIMSEN