— Men jeg var flink likevel, bedyrer Silja Kavli og setter det hun har igjen av tenner i hamburgeren.

Sammen med lillesøster Lea, pappa og mamma er Silja i ferd med å sette punktum for en perfekt lørdag. Skøytetur til Fløyen, brus og hamburger og rolig rusletur gjennom sentrum hjem til Møhlenpris. Mamma Solveig Kavli har satt seg med ryggen til den bitende nordavinden ytterst på Zachariasbryggen. - Det er ikke noe kaldt, sier hun og ser ikke ut som hun skrøner.

Vinterferien har familien Kavli tilbrakt med jobb og barnehage. I går var første anledning til å nyte solstrålene i fellesskap. Om godværet varer?

— Det har vel regnet fra seg nå? håpespør Solveig Kavli.

— Du glemmer de tre foregående månedene for en sånn dag som dette, sier Fredrik Kavli.

Også Helen Midtveit og lillegutt Martin Mykkeltvedt på 17 måneder hadde første tur ut i finværet i går. Mor og sønn har ligget syke i influensa, men var over det verste da lørdag kom.

— Det har vært litt trist å ligge hjemme i sengen og se på den strålende blå himmelen, sier Helen Midtveit.

I går tok familien igjen det tapte. Martin feiret lørdagen med sin aller første gassballong. En staselig dalmatiner som ble behørig knyttet til sportsvognen.

— Se, vov vov, skrøt den nyslåtte hundeeier, synlig fornøyd.

NYSLÅTT HUNDEEIER: - Se, vov vov, skrøt Martin Mikkeltvedt som i går ble hundeeier for første gang - en staselig dalmatiner med magen full av gass. FOTO: GIDSKE STARK
NYSLÅTT SKØYTEPRINSESSE: - Jeg var flink likevel, stråler Silja Kavli som prøvde skøytene for første gang i går. Etterpå nøt hun et lite måltid i solen på Zachariasbryggen sammen med pappa Fredrik Kavli og resten av familien. FOTO: GIDSKE STARK