To biler og en traktor var involvert i ulykken. Den omkomne var bilfører i den ene bilen. Han er bosatt i Austrheim kommune.

En 19 år gammel mann som var på traktoren, er hardt skadet. 19-åringen ligger på Haukeland Universitetssykehus med bruddskader. Tilstanden betegnes i morges, som alvorlig, men stabil.

Haukeland universitetssykehus bekreftet klokken 23.30 i går at en person var omkommet i ulykken. I tillegg var fem personer brakt inn med skader. En ble betegnet som alvorlig skadd, og ble behandlet for bruddskader. Tilstanden var stabil. To andre hadde fått lettere skader, mens to fortsatt var til undersøkelse klokken 23.30. Også disse skal ha fått lettere skader.

Ulykken skjedde på riksvei 57 rundt klokken 20.30 i går kveld, i nærheten av Rydlandsvåg en kilometer nord for Seim.

— Vi vet at to personbiler har krasjet front mot front og at en traktor har veltet. Den ene bilen var i ferd med å kjøre forbi traktoren da det smalt, fortalte operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt sent i kveld.

Øyenvitner forteller til BT at ulykkesstedet er på en bakketopp. Trolig har den ene personbilen, en Mercedes, prøvd å kjøre forbi traktoren på toppen av kneiken og truffet en Audi i motgående kjørebane. I sammenstøtet veltet også traktoren, slik at den endte med førerhytten inn mot en fjellvegg.

Ifølge Aarnæs satt det tre personer på traktoren, og minst en av dem ble alvorlig skadet. Det var i går kveld usikkert om den omkomne satt i traktoren eller i en av bilene. Minst tre ambulanser ble sendt til ulykkesstedet, i tillegg til luftambulanse.

FRONTKOLLISJON: Den hvite Mercedesen og den mørke Audien traff hverandre front mot front på toppen av bakken. FOTO: FRANK CHRISTENSEN