– Hva er bakgrunnen din?

Jeg har alltid vært interessert i kultur. Da jeg var liten spilte jeg i skolemusikken, og var med i forskjellige ungdoms-lag. Og så har jeg danset mye, det gjør jeg fremdeles. Jeg er instruktør i linedance, og er veldig glad i det. Men i det siste har det blitt lite dansing på grunn av festivalen.

– Hva går jobben din som prosjektleder ut på?

Akkurat nå flyr jeg rundt fra arrangement til arrangement, og prøver å få med meg mest mulig av alt det flotte kultur-livet Åsane har å by på. Jeg har vært prosjektleder siden februar, men har vært engasjert i forskjellige sider av kulturli-vet i Åsane siden barna var små. Forberedelsene for Åsane kulturfestival har tatt mye tid, og det har vært mye å gjøre. Denne uken skal jeg bare nyte resultatet av all jobbingen.

– Hva betyr kultur for deg?

Det betyr mye. Ikke minst er det veldig viktig at vi har noe å tilby barn og unge, gi dem en meningsfylt fritid. Jeg sy-nes det er så flott å se hva amatører finner på, både unge og eldre. Det gir meg en meningsfylt fritid.

– Har festivalen vært vellykket så langt?

Det har gått veldig bra, men jeg har dessverre ikke klart å besøke alle arrangementene. Men de jeg har sett, har virke-lig vært bra. Jeg er kjempestolt over det vi har fått til, og skulle ønske festivalen varte lengre, og at vi hadde flere slike festivaler.

– Hvordan har interessen blant publikum vært?

Jeg skulle ønske flere kom seg opp av sofakroken, og fikk med seg arrangementene som deltagerne har lagt sjelen sin ned i. TV-en og PC-en står der i morgen også. Det går an å avse en dag eller to.

– Hva skal du jobbe med når Åsane kulturfestival er ferdig?

Da begynner planleggingen for neste års festival. Festivalarbeidet går kontinuerlig hele året, og forberedelsene starter allerede i november. Det er alltid noe å gjøre. Noe av det første vi må bruke tid på, er å oppsummere hva vi gjorde som var bra, og hva som ikke var bra. Vi må finne ut hva vi vil forandre på, for at festivalen skal bli enda bedre neste år. Det er mange søknader for neste års festival som må sendes. Og så skal jeg sørge for å danse litt mer.

ENGASJERT: Grete Ask er veldig fornøyd med festivalen så langt.
HELGA KLEIVA PEDERSEN