Etter at bt.no skrev om de fire båtene som drev med det naboer mener må ha vært kappkjøring ved badeplassen på Helleneset har debatten rast på bt.no.

Over hundre innlegg har så langt kommet inn.

Ifølge et av innleggene holdt kjøringen på i kun ti minutter under kontrollerte former.

Innsenderen skriver at det var «erfarne og voksene som ville ha noen tøffe bilder av båten sin før sommeren er helt over i denne byen».

— Ser alt i vannet

«nå må dere skjerpe dere folkens... Vi som holder på med disse racerbåtene har mye erfaring i liten og stor sjø. Vi er meget konsentrerte når vi kjører disse båtene i oppimot 150km så vi ser ALT som ligger i vannet forann båtene til etthvert tidspunkt. Er dere egentli klare over hva som kan skje hvis vi treffer en brusflaske i 150km? når vi kjører så ser vi etter ALT som er i vannet og åssen hver eneste bølge beveger seg for og kjøre etter forholdene», skriver en som kaller seg «raserbåtfører».

Se BTV-innslaget og døm selv

- Bare flaks at det gikk bra

Arian Brakstad ble oppmerksom på båtene søndag, og reagerte spesielt på at en del av kjøringen foregikk innenfor den gule bøyen som markerer badeområdet.

— De var midt mellom land og bøyen. Den er jo der for at folk skal kunne svømme fritt. Heldigvis var det ingen som badet, jeg tror ikke de hadde sett et hode som duppet nedi vannet der, sa Brakstad til bt.no i går.

En kajakkpadler var imidlertid på sjøen ved badeplassen.

— Det var bare flaks som gjorde at den ikke ble truffet, sa Brakstad.

ARIAN BRAKSTAD
ARIAN BRAKSTAD