• 21 eller 19 år betyr ikke så mye. Det er viktigere at dommen er så solid, sier Hilda Festes nevø. Datteren får 340.000 kroner i oppreisning og erstatning.

De to nevøene til Hilda Feste er blitt intervjuet av mediene etter at en 19 år gammel mann er dømt til 19 års fengsel for drapet på tanten deres.

Nå tar Per Arne Rød (61) og Egil Aadland (70) seg en kopp kaffe på nabokafeen til Bergen tinghus.

Oppreisning på 200.000 kroner

— Bevisene ... det er veldig fint at de var så sterke. At det ikke var noen tvil, sier Rød.

— Før rettssaken var det skapt en viss usikkerhet om det kunne være ham. Etter rettssaken er det ikke det, sier Aadland.

19-åringen er av Nordhordland tingrett dømt til å betale 200.000 i oppreisning til Festes datter. I tillegg kommer 138.000 kroner i erstatning til datteren.

Festes nærmeste etterlatte var ikke til stede under opplesingen, men fulgte hele rettssaken. Nevøene sier at det var nødvendig for dem, men samtidig slitsomt.

— For den nærmeste familien var det et poeng å følge saken, at de ville ha den samme oversikten over saken som alle andre, sier Rød.

Selv om han gjerne skulle sett at det ble 21 års fengsel, sier Aadland at han er mer opptatt av at dommen slår fast både brutaliteten i drapet og hvor sikre de er på at det er riktig gjerningsmann.

— 21 eller 19 år betyr ikke så mye. Det er viktigere at dommen er så solid, sier Aadland.

- Ingen i familien ønsker anke

Rød og Aadland har vært familiens talspersoner i media under rettssaken. De sier at familien håper at verken påtalemyndigheten eller 19-åringen anker saken til lagmannsretten.

19-åringen tok betenkningstid på spørsmålet, og må sende inn en eventuell anke innen to uker.

Hos påtalemyndigheten, som ba om 21 års fengsel for den tiltalte nabogutten, er ankefristen fire uker.

— Vi håper at det er et punktum. Ingen i familien ønsker en ny runde i retten, sier Aadland.

Søskenbarnet Rød, som er sønnen til Hilda Festes tvillingbror, sier at det først nå dagliglivet etterhvert kan bli noenlunde normalisert.

— For de nærmeste vil det fortsatt være tunge tider. Men hverdagen vil komme uansett. Tante Hilda får vi aldri tilbake, sier Aadland.