16. Langhelg til Maldivene, Paradise Island.

16. juli

En liten miniferie trenger vi alle en gang iblant, koble av fra jobb, hverdagsliv og trafikkstøy. Så vi unnet oss en langhelg til Maldivene. Vi hadde bestilt en pakke, ”all inclusive”, som innebærer fly tur/retur, båt til og fra øyen, overnatting i bungalow, og alle måltider. Den mest vanlige måten å gjøre det på, fordi det er kun det hotellet som er på den øyen. Drikkevarer er det eneste du må betale utenom, du bare signerer ved hver bestilling, og får regningen servert når du reiser. Flyturen fra Bangalore tok bare 1,5 time, og når vi nærmet oss landing fikk vi en ekstra rundtur i luften for å nyte alle de vakre øyene! Det var utrolig flott å se, og eg fikk filmet en masse, til og med landingen for eg var så opptatt med filmingen at eg glemte å være redd!

Derfra ble vi fraktet med hurtigbåt ut til vårt utvalgte sted, nemlig Paradise Island Resort & Spa. Det tok ca. 15-20min. Fikk til og med øye på en delfinflokk som boltret seg i vannet på vei ut, og noen flygefisk som dukket opp og ned i sjøen!

Paradise Island Resort & Spa. Her bodde vi.

Litt info om Maldivene:

Maldivene er en perle av en øygruppe midt i Det Indiske hav, som består av 26 atoller med 1190 øyer som strekker seg 820 km fra nord til sør og 120 km fra øst til vest. Ordet atoll stammer fra Dhiveli, det maldiviske språket, og ordet atholhu. Øyene er omringet av grunne og krystallklare laguner. Bare 230 er bebodd, mens 90 til blir brukt til eksklusive hotell resorter. Et tropisk paradis med gnistrende hvite strender og turkise laguner, klart, varmt vann og korallrev der det vrimler med fargesprakende fisker i alle fasonger. Med ca. 28 gr i vannet hele året. Dette gjør Maldivene til et ideelt sted for dykking og snorkling. De fleste av øyene kan du gå rundt på under en halvtime. Flyplassen ligger på en egen øy Hulule, og hovedstaden Male ligger på en øy rett i nærheten.

Men det var litt av et syn som møtte oss når vi rundet moloen på øyen, og gled med sakte fart inn til kaien.

Nærmere paradis kommer en nok ikke.

Her var det helt stille, ingen biler eller fløyting, ingen folkemasser som travet heseblesende av gårde, men fuglekvitter og bølgeskvulp, og en og annen turist som snorklet eller fotograferte herligheten. Vi ble tatt vel imot av et virkelig smilende og serviceinnstilt personale på hotellet. Vi fikk velkomstdrikk, informasjon og veiledning, og ble geleidet til bungalowen vår... Dette var skikkelig luksus, men så var det jo også 5 stjerners må vite.

Bungalowen lå like i strandkanten, så det var bare å skifte til badetøy, og hoppe rett i sjøen!

Vannet var turkist og knallklart, varmt og deilig, og omtrent samme temperatur som på land. Etterpå var det utforsking av øyen og hotellets fasiliteter. Vi spaserte rundt på øyen, barfot i deilig hvit sand, tok en stopp i ny og ne for en liten forfriskning, viktig å ha nok væske i kroppen.

Stranden hadde vi nesten for oss sjøl om dagen, tror de fleste var på utflukter.

Her var en strandbar, en poolbar, en kaffebar, en japansk og 2 italienske restauranter, og hovedrestauranten. All slags sportsarenaer som tennis, volleyball, fotball, gymsal, biljard, bordtennis m m, og en stor lekeplass for barn. Her kunne man også få deilig behandling i spa, badstue, jacuzzi osv, osv¿ Ville du dykke eller snorkle, eller hvilken som helst annen vannsport var det bare å melde seg på. Her hadde de stort sett det meste!

Om kvelden var det underholdning i hovedbaren, live music, trylling, eller musikk fra anlegget. Eller du kunne bare slappe av og nyte solnedgangen. Rent og ordentlig var det overalt, og ingenting var overlatt til tilfeldighetene. Vi oppdaget fort at der ikke var skandinaver her, men mest russere, italienere, engelskmenn og japanesere. Og det var kun de med penger, for her var det dyrt! Alle priser var i amerikanske dollar, så da måtte vi bruke gangetabellen. Vi er jo vant å dele de indiske rupiene¿ Forholdet mellom prisene i India og her var som natt og dag. En flaske vann kostet her 5 $, ca 30 nkr, mens vi betaler ca 2-3 nkr i India, et glass pils kostet også 5$, og i India betaler vi ca 11-12 nkr. Så disse prisene ga oss et lite sjokk, men også et hint om at vi snart er hjemme igjen til norske dyre priser.

Fra den italienske restauranten, og inn mot hotellet.

Måltidene var en opplevelse, det var buffet både til frokost, lunsj og middag. Og DEN buffeen, en herlig blanding av alle slags nydelige retter, både varme og kalde, fra inn og utland, med desserter og kaker, frukt og grønnsaker. Så her var det jammen lett å forspise seg! Vi hadde noen herlige dager, avslapping på stranden med bading og soling, og koselige kvelder med god mat og drikke. En skikkelig avslappende, rolig og ”lade batteriene” ferie.

Det var nesten trist å måtte forlate dette herlige paradiset, men pliktene kaller, og hverdagen kommer snikende igjen¿

Men en fantastisk deilig opplevelse har vi i alle fall hatt, og som kommer til å vare lenge.

Les flere reisebrev fra Nina-Cathrin: På eventyr i India del 1 | del 2 | del 3 | del 4

| Livet i en trynn tråd

Har du eller noen andre du kjenner fra Åsane lyst til å sende oss bilder og reisebrev?

Det trenger ikke være en omfattende blogg, men litt om hva du opplever i verden.

Reisebrevet og bilder sendes på epost til lokal@bt.no