Opplysningen gis med et glimt i øyet, men 43 av landsbyens etter sigende 50 beboere er med i Church Hill Silver Band som gjester Bergen i disse dager. Vi går ut fra at korpset også har tilsig fra gårdene i området, men likevel ...

Besøket i Bergen begynte med at John Richardson, en ildsjel engasjert i mangt og meget, ble forelsket ikke bare i Bergen, men også i buekorpsene. For tre år siden satte han seg ned og skrev til samtlige av dem — ingen liten prestasjon i seg selv siden de ikke akkurat står på all verdens adresselister - men fikk svar bare fra Lungegaardens Buekorps. Dermed var kontakten opprettet. Da var det «bare» for Richardson å sette seg ned og planlegge tur til Bergen og ordne det finansielle - noe han delvis har klart fra egen lommebok.

Jentene fra Lungegaardens var tidligere i år på besøk i Nord-Irland der de ble møtt med stor hjertelighet og gjestfrihet Onsdag kom Church Hill Silver Band på gjenvisitt til Bergen sammen med en gruppe jentespeidere, noen ekstra musikere fra Liverpool og «følge». Bare reisen var en opplevelse for flere som ikke hadde vært utenfor hjemstedet før og ikke tatt sporvogn, fly eller båt.

Nå har de fått med seg Bergen og Vestlandet i all slags vær. 17. mai var de villige til å spille når som helst hvor som helst, var med i Morgenprosesjonen, på bekransningen av Johan Nordahl Bruns grav (der de selvfølgelig spilte Bergenssangen) og i fakkeltoget - og muligens flere steder for det vi vet. Fredag var det Norway in a Nutshell-tur, og i går skulle de ha hatt formiddagskonsert på Torgallmenningen - men selv irer må iblant gi opp for været. Korpset var imidlertid ute og marsjerte med vertskapet sitt i går ettermiddag, og i dag medvirker de ved engelsk gudstjeneste i Mariakirken. Da får vi si de har gjort en innsats for oss alle før de vender hjem og igjen befolker Church Hill.

GJESTEOPPTREDEN: Lungegaardens Buekorps har fått venner i Nord-Irland: Church Hill Silver Band som spilte både tidlig og sent 17. mai. I går var vertskap og gjester ute og marsjerte sammen.
Høvik, Tor