Åmotselva renner i Stardalen i Jølster.

Kvinnen falt uti fossen Driva, like ovenfor Høyset camping.

— Hun ble funnet klokken 16.14, forteller operasjonsleder Arild Stokkereit ved Sogn og Fjordane politidistrikt like før klokken 17.

På grunn av dårlig mobildekning har kommunikasjonen med innsatsleder på stedet vært vanskelig. Operasjonslederen har derfor ingen detaljer utover det faktum at kvinnen er funnet og hentet opp av elven.

En av letemannskapene opplyste til bt.no tidligere på ettermiddagen at en person var funnet, i en kulp lengre nede i elven.

Også en representant for brannvesenet sa til NRK Sogn og Fjordane at de hadde gjort funn. Men operasjonsleder Arild Stokkereit i politiet kunne da ikke bekrefte opplysningen.

— Vi driver og leter ved Høyset. Det er en ganske stor elv. Kvinnen er ikke funnet, sa lensmann Knut B. Skurtveit i Jølster til bt.no klokken 13.30.

De hadde da lett etter henne i en time uten resultat.

Politiet vet ikke hvordan kvinnen havnet i elven.

— Det kan virke som om hun har stått på land og falt uti, sier operasjonsleder Wenke Hope ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Store styrker leter Røde Kors, brannvesen, redningshelikopter, luftambulanse og to redningsdykkere deltok i søket.

— Et Sea King redningshelikopter er på vei fra Florø. Flere ambulanser er også på vei, sier vakthavende redningsleder Arild Viste ved Hovedredningssentralen på Sola til bt.no.

— Det er stor vannføring i elven, sier Skurtveit.

Olav Flølo bor i Stardalen og deltok i letearbeidet.

— Vi har satt opp stengsler nede ved Åmot for å prøve å stoppe henne der, sa Flølo til bt.no.

Vet ikke årsaken Den nederlandske kvinnen ferierte i området sammen med ektemannen.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om hvordan kvinnen havnet i elven.

Den tredje i fossen

Ifølge Stardal-beboer Randi Flølo er den nederlandske kvinnen den tredje turisten som har falt uti fossen på akkurat samme sted.

— En tysker falt i fossen i 1987. Ham fant vi et halvt år etterpå. En nederlender falt uti - jeg tror det var i 1979. Han ble aldri funnet, sier Flølo.

Hun tror mange turister ikke forstår hvor farlig det er å nærme seg den store fossen.

— Den heter jo Driva fordi det kommer drev av vann inn på marken. Gresset blir vått og glatt, og man kan skli uti, sier Flølo.

Saken oppdateres