I Bøkeveien 23 i Fridalen har en kråke og en katt sluttet fred over matfatet. Tre uker etter at den vingeklippete og pjuskete fuglen slo seg ned hos familien Kahrs Damm, spiser de to dyrene hvert eneste måltid sammen, i pur idyll.

Må mates

— Kråken er så ung at den fremdeles må mates, til det bruker jeg skje eller gaffel, forteller Heidi Kahrs Damm. Hun er allerede oppdatert både på kråkers sosiale liv og deres matvaner.

Hun vet for eksempel at kråker er både trofaste mot makene og at de har en IQ som kan måle seg med mange som går i to sko.

Og hun tror at kråkens opphav følger med sin vingeløse unge fra en tretopp i nærheten, i hvert fall virker det sånn.

Hopper rundt

Kåre Krakow dukket opp i familiens hage i begynnelsen av august. Ute av stand til å fly, fordi noen har moret seg med å skamfere vingene.

— Den hopper rundt noen meter i slengen, forteller matmor Heidi. Forholdet til familiekatten Lilliken er avmålt, men gjensidig respektfullt.

— Det hender at Kåre Krakow napper Lilliken litt i pelsen, og at katten krafser litt på kråken med en pote, men stort sett går det veldig bra, sier Heidi.

Nylig reddet Lilliken Kåre Krakow fra å bli kattemat. Nabokatten hadde allerede fått Kåre mellom potene, da Lilliken grep inn.

Og forleden var både katt og kråke vekk to døgn - samtidig.

— Kåre lyder navnet sitt og kommer straks det er mat å få, får vi vite.

Nå er Kåre K. blitt så husvarm i Bøkeveien at den nok snart regnes som en del av familiens menasjeri, som også rommer diverse kaniner.

Om også de spiser kattemat, aner vi ikke.

SPISER SAMMEN: Idyllisk mellom pjuskete Kåre Krakow og snøhvite Lilliken ved matfatet i Bøkeveien i Fridalen.<br/> FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN