— ArildHaaland var en engasjert person som aldri sto stille. Intenst brukte han sininnsikt i samfunnets tjeneste. Frihet var viktig for ham. Han levde ut sin måteå tenke på og skrev eller bidro til mer enn 60 bøker om kunst, religion,politikk og filosofi. Raus og gavmild ga han bort det han hadde og blandet segofte inn i diskusjoner, sa sokneprest Bjørn Nygaard, som ledet bisettelsen.

Aldri gråhåret

— Detvar spesielt å ha en far som levde et så aktivt liv. Jeg ble egentlig ikkeordentlig kjent med ham, før jeg 40 år gammel og skilt flyttet hjem til ham påBrødretomten. Vi delte speilegg sammen. Jeg er imponert over livskvalitetenhans i eldre år. Han ble aldri grå i håret og hadde verdigheten i behold helttil det siste, sa hans sønn Anders Haaland.

Organist Karstein Askeland, solisten Belinda Lerøy ogfiolinisten Tor Jaran Apold preget bisettelsen med sang og musikk. Det gjordeogså maleren og dikteren Karl Erik Harr som takket for et 40 år langt vennskap.

Takket for vennskap

— Tenkat vi lever! sa Arild sist gang vi møttes. I hele 40 år korresponderte vi medhverandre. Vi delte livsvisdom og i dag vil jeg takk for vennskapet, sa KarlErik Harr.

— Herrener min hyrde! Det viktigste vi kan lære av Arild Haaland er å leve mens vi gjørdet. Vær også forberedt på døden og ha et avklart forhold til den. Vi trengerhåp som holder en dag som i dag og som setter oss i stand til å leve nå, saBjørn Nygaard.

BAR KISTEN: Familie og gode venner bar kisten. Foran til venstre og bakover ser vi Ragnar Haaland, Terje Simonsen og Martin Simonsen. Foran til høyre og bakover ser vi Petter Bergli, Karl Erik Harr og Anders Haaland.
ODD E. NERBØ