Den tidligere Hovding— og Kvernbit-spilleren var hentet til Åsane foran denne sesongen for å styrke den sentrale midtba-nen, men i serieåpningen på eget gress valgte treneren å kaste ham frem som angrepsjoker. Det ble full klaff.

– Jeg synes vi traff bra med Karstein som spiss. Vi har bare testet ham i den posisjonen siste uken på trening. Det har fungert, og nå hadde han i tillegg en viktig oppgave med å ta bort Steinar Lein. Det klarte han å gjøre, og da kan det ikke bli så mye bedre, sier svensken.

Var høyt og lavt

Han snakker om Vards kaptein, med mesterligaspill for Rosenborg på CV'en.

Den duellsterke holsnøyværingen ordnet 2-0-scoringen som ble seiersmålet. Han skaffet også straffen som gjorde at de kunne gå til pause med 1-0. – Jeg kjente at han tok beina mine, og da er det ikke noen tvil, sier Meland-strilen om situasjonen der gjestenes målvakt ruste ut og sopte ham ned. Hans tidligere lagkamerat fra Hovdings tid i 2. divisjon, Henrik Salveson, besørget straffen i mål. På 2-0 fikk Raunehaug bruk for sin gode fysikk. Han startet på et langt fremspill fra Åsanes beste spiller i går, Simen Sletten – rev seg løs fra sin oppasser, og satte ballen sikkert i noten.

Skummel feiring

Da var det kanskje noen som trodde ting var i boks, for vertene feiret så lenge at skytterkongen Jarle Wee fikk redusert til 1-2. Det var hans mål nummer 177 for Haugesund-fotballen, fordelt på spill i de tre øverste divisjoner med tre ulike lag; Haugar, FK Haugesund og altså Vard.

– Det kan hende vi gledet oss et minutt for lenge, smiler Raunehaug. Han har tro på at Åsane kan gjøre en god sesong.

– Vi har et spennende lag. Men vi må nok bruke litt tid på å sette laget med så mange nye spillere, mener 25-åringen, som går siste året på lærerhøyskolen.

Treneren var også fornøyd:

– Jeg er mest tilfreds med at vi klarte å ta de tunge løpene bakover. Guttene på midten jobbet, spesielt Simen Sletten har virkelig tatt seg i kragen, sier Magnus Johansson.

Han ble hentet til Åsane som redningsmann da de oransje holdt på å rykke ned i fjor. Nå har laget han er sjef for åpnet med å slå et av lagene som var med i toppen av denne divisjonen i fjor.

Måljegere på benken

– Kommer du til å fortsette å bruke Karstein Raunehaug i angrepet?

– Njaa, det får vi vurdere litt i forhold til motstander og tilgjengelige folk, sier han.

To av dem som er hentet for å score mål, Alexander Sellevoll (fra Løv-Ham) og Aleksander Orvedal (fra Fyllingen), åp-net på benken i går. Begge har slitt med småskader, men kom inn mot slutten. Men da hadde altså spissvikaren gjort sitt for å markere at Åsane har flere strenger å spille på i år enn på en stund.

– Vi har jo hatt fire-fem mann skadet den siste tiden. Likevel åpner vi så bra. Jeg tror vi kan overraske, svarer Magnus Johansson og smiler sitt lureste smil.

ÅSANE – VARD HAUGESUND 2-1 (1-0)

Åsane Idrettspark

2. divisjon

MÅL: 1-0 Henrik Salveson (33. str.), 2-0 Karstein Raunehaug (51.), 2-1 Jarle Wee (52.).

GULT KORT: Simen Sletten, Åsane, Hans Christian Døsen, Vard Haugesund

DOMMER: Asbjørn Olsen, Varegg

TILSKUERE: 210

ÅSANE: Anders Fossen Lunde 4, Mats Andre Olsen 4, Jon Peder Gjesdal 5, Jan Ove Wiik 4, Espen Fed-je 4, Endre Hansen 5, Simen Sletten 6, Henrik Moen 5, Henrik Salveson 5, Karstein Raunehaug 6, Simen Ness 3

Innbyttere: Alexander Sellevoll (fra 58. for Simen Ness) 4, Aleksander Orvedal (fra 73. for Hen-rik Salveson)

BLE FELT: Her har Vard Haugesund-keeper Helge Sandvik akkurat felt Åsanes Karstein Rau-nehaug. ¿ Jeg kjente at beina mine ble tatt, så straffen var det ingen tvil om, sier mannen som ble kastet inn som spiss, og takket med å være involvert i begge Åsanes scoringer. Foto: Bjørn Erik Larsen
Bjørn Erik Larsen