Fra før har vi skillingsbollen og langebrødet. Nå er holbergeren kommet, klar til å gjøre livet vårt søtere og sette Bergen enda sterkere på verdenskartet.

— Vi har allerede bestillinger helt fra Ålesund, sier en begeistret markedssjef i Norgesmøllene AS, Ole J. Christensen. Han synes det er stas å kunne markere Ludvig Holberg med et eget tebrød.

Fra i dag av kan du bestille deg en holberger og kaffe på byens bakerier. Naturlig nok har det ferske tebrødet form som Ludvig Holbergs hatt.

Bakerne hos Lie Nielsen demonstrerte i går hvordan man lager nykommeren.

— Hvor lenge har dere øvet på å få den rette hattefasongen?

— Øhm, skal vi si det, da? To dager, smiler bakermester Bernt Lie-Nielsen og byr på en smakebit.

En av de unge bakerne, Fredrik Berentsen, har laget formen som deigen stikkes ut med.

— Det måtte være en med kanter på, sånn at det er lettere å brette den riktig, forteller Berentsen. Han tok en rund form, strakk den ut og banket den til en sekskant - og er godt fornøyd både med form og smak.

— Men det legger seg her, advarer bakeren og klapper seg på magen.

Og ja. Holberg-hyllesten er ytterst velsmakende.

<b>KLAR, FERDIG, HOLBERGER:</b> Tebrød med mandelfyll, med form som Ludvig Holbergs hatt. Dette er Norgesmøllenes måte å hylle kjuagutten fra Bergen.
Tor Høvik