Kan du bergensk? Test deg selv!

De udødelige bergenssangene handler om Fjellveien, Ulriken og Fløyen. Nå kommer historiene bak sangene. I en sangbok som kan leses.

Hør bergenssanger i BTV-innslag!

— Ingen annen by i Norge har slike sangtradisjoner som Bergen. Boken er laget for å ta vare på den uunnværlige sangskatten vår, sier forlagsredaktør i Bodoni Forlag, Jo Gjerstad, en av sangfuglene bak den nye sangboken med mye attåt.

I dag ble «Bergenssangene - og andre bergenske musikalske fenomen» sunget inn i all offentlighet hos Ark Beyer i Strandgaten, av hele bokens kvalitetskvartett; Stein Tore Davidsen, Christopher John Harris, Tore Johannessen - og redaktør Gjerstad.

Minst 70 av sangskattene finnes i boken, alle med notefølge. Fra de gode gamle som Bjørnsons «Hil dig, Norske by» og «Eg har forlotte Bergen for bestandig» - til de nyere som Egil Teiges «Nermed Smålongeren», Harald Tusbergs «En kjuagutt fra Bergen og Ove Thues «Heia Brann».

Men bokens virkelige godbit vil for mange bli kapitlet med seks lesbare essays om de mest udødelige bergenssanger og historiene bak dem.