I dag, torsdag, åpnet Hordaland Venstre sin valgkamp.

Nestleder i Venstre, Terje Breivik, er førstekandidat for Hordaland Venstre. Ifølge meningsmålingen i torsdagens BT ligger han an til en plass på stortingsbenken.

«Fornybar-byen» Bergen

Breivik og Hordaland Venstres hovedkampsak for valget er miljøpolitikk.

— Vi vil at femti prosent av Bybanen i Bergen skal være statlig finansiert. I tillegg vil vi ha dobbeltspor for tog fra Bergen til Arna, og på sikt til Voss. Og så vil vi at kjøring skal bli mer miljøvennlig. Hydrogen- og elbiler må bli fremtiden, erklærer nestlederen.

Han vil skape fornybar-byen Bergen.

— Bergen skal være i verdensklasse både når det gjelder forskning og praktisering av fornybar energi, erklærte Breivik under valgkampåpningen.

Med på laget har han også Hordaland Venstres annenkandidat, Åsta Årøen, og tredjekandidat Mathias Fischer (20). Sistnevnte, er ifølge ham selv, den yngste som noen gang har hatt en plassering innenfor realistisk stortingsrekkevidde.

— Jeg er student og er derfor tett på studentmiljøet i Bergen. Mine kampsaker er derfor trygging av studenters økonomi, helse og boligsituasjon, sier Fischer.

Beinhard jobbing

Med tre profilerte partiledere fra samme fylke, Erna Solberg (H), Audun Lysbakken (SV) og Knut Arild Hareide (KrF), innrømmer Breivik at det blir en utfordring å markere seg i valgkampen.

— Jeg skal jobbe beinhardt for å bli mer synlig. Det innebærer at jeg skal reise ekstremt mye rundt i fylket, delta på masse arrangementer, passe på å komme i media, besøke bedrifter og organisasjoner, delta i debatter og gå på dør-til-dør-besøk, forteller han.

— Og så skal jeg være mer aktiv på sosiale medier. Jeg får alltid kjeft for at jeg er for dårlig på det, legger Breivik til med en latter.

Han er innstilt på lange og travle dager.

— Men under valgkampen gjelder ikke arbeidsmiljøloven, erklærer han.

Hjelp av Sponheim

Nestlederen mener torsdagens meningsmåling i BT er et godt utgangspunkt. Der er Hordaland Venstre inne med ett mandat på Stortinget.

Med hardt og konkret arbeid med å formidle egen politikk, og litt god hjelp fra Venstre-høvding Lars Sponheim, satser Breivik på å beholde sin posisjon.

— Lars Sponheim er en stor ressurs for meg. Han er en formidabelt god konsulent. Jeg har truffet ham flere ganger i sommer. Han hjelper meg blant annet med å lese det strategiske bildet i valgkampen og finne ut hvor og når jeg bør sette inn støtet, sier han.

Venstre2.jpg
Marie Havnen