Hvor vokste du opp? — Krabbet litt rundt i Herman Gransvei på Laksevåg frem til jeg var syv år. Så bygget mine foreldre på Hop i Fana, og etter det har det bare blitt Fana på meg.

Hvor ville du helst bodd? - Der jeg bor i dag! Huset vårt er fra 1936, har sjarm og sjel, og ligger i et rolig, greit strøk.

Hvor går søndagsturen? - Hvis ikke den går til Stadion, hehe, så tar vi turen til Bjorøy, der vi har et fint landsted på sørsiden. Bare en halvtime unna Brennhaugen. Jeg hadde flaks som kom over dette stedet for åtte år siden, med 25 meter strandlinje og kai. Men jeg har registrert at hus og eiendommer ved kysten trenger mye vedlikehold ...

Favorittrestaurant? - Bryggeloftet og Enhjørningen. Stikkord: Fisk! Jeg er så glad i fisk ...

Hvor handler du klær? - Mine behov dekkes av det jeg finner i Lagunen. I ungdommen var jeg mye mer opptatt av klær, men det har dempet seg - betydelig.

Beste skillingsbollene? - De som mine døtre har bakt opp gjennom årene, særlig når de kom rett fra ovnen. Men Baker Bruns ferske er heller ikke å forakte.

Beste skoleminne? - Har mange gode å velge mellom. Den største opplevelsen var nok den dagen i 1978 da jeg fikk den firkantete duskeluen i City Hall i San Francisco. Da sto jeg der stolt og kry som nyutdannet Bachelor of Arts and Business Administration. En svær seremoni med mye amerikansk jubalong. Studieårene i California var de beste årene av mitt liv.

Bergensk favorittrett? - Fisk! En gang i tiden var alle former for pølser øverst på ønskelisten, nå er det fisk, fisk, fisk. Torsk, laks eller breiflabb. 1. juledag har vi alltid persetorsk.

Hvor er du medlem? - Selvfølgelig i Sportsklubben Brann, hehe. I Logen Den Gode Hensikt og i Fana Tennisklubb. Var medlem av Høyre før, ikke nå.

Mest stolt over? - Byen i seg selv. Bykjernen. Jeg er stolt over Bergen i solrikt sommervær, da vet jeg at alle tilreisende turister, og vi fastboende, har en fin opplevelse i vente.

Hva ville du vist en turist? - Her er jeg konvensjonell: Fløyen, Fisketorget, Gamle Bergen. Forresten, jeg ville invitert inn til pokalskapet på Stadion. Der er det så lenge siden vi fikk noe nytt at det er rene museet ...

Minst stolt over? - Forfallet i skolen, de nedslitte bygningene. Jeg var i det første kullet på Storetveit skole på 60-tallet, og når jeg er innom skolen i dag synes jeg det er trist å se hva de tilbyr dagens elever. Vedlikeholdet er jo katastrofalt, og det er sikkert ikke bedre på andre skoler.

Hva savner du mest i byen? - En moderne byarena til fordel for dagens Stadion. Det er en skam at Bergen ikke har et tidsriktig og funksjonelt storanlegg for fotball.

I paraplystativet? - En sponsorparaply fra Chess - jeg nevner bare Raymond Kvisvik. Og så har jeg et par vanlige, lange utgaver. Har alltid likt den lange paraplytypen.

Mest romantiske stedet? - Bellevue. Der traff jeg hun som skulle bli min kone, den gang det var Brann-kjelleren der, disco og fullt trøkk. Britt og jeg feiret bryllupet vårt der, så Bellevue gir gode vibrasjoner.

Ditt første kyss? - Her gjelder det å ikke tråkke noen på tærne. Jeg tror det var på et hyperhistorisk sted i Wernersholmveien på Hop. I det samme huset der Bjørnstjerne Bjørnson skrev «Ja, vi elsker». Der lekte noen i klassen «kyss, klapp og klem», så det skjedde nok der ...

Smarteste p-plassen? - Like ved Rådhuset.

Når tok du Beffen sist? - For sånn cirka et år siden. Men da jeg jobbet i C. Sundts gate, i GE Capital, var jeg en stor Beffen-bruker.

Favorittbergenser? - Den vanlige kvinne og mann i denne byen! Gatens bergenser og bergenserinne. Det er de vi lever av i Brann, de som har engasjement og entusiasme - og ikke minst - meninger. Denne iboende energien etter å bli hørt tjener vi i Brann stort på. Jeg elsker bergenserne!

Har du gått i buekorps? - Dessverre, nei.

Orkesterplassen 17. mai? - Ikke noe mindre enn selve hovedprosesjonen. Jeg går selvsagt i toget med Brann, så jeg får en glimrende oversikt over alt og alle. Ingenting er som å oppleve Bergen fra innsiden av 17. mai-prosesjonen. Jeg får gåsehud over hele meg når vi runder der med Teateret ...

Når var du på Stadion sist? - Ha, den var god! Spør heller når jeg ikke var på Stadion. For meg er Brann mer enn jobb, det er også ren lidenskap.

Favorittspiller? - De 11 som til enhver tid løper ut på gressmatten for Brann, og så Kniksen da. Han var mitt idol da jeg var lilleputtspiller, senere ble vi lagkamerater. Roald «Kniksen» Jensen er for meg selve Fotballspilleren med stor F.

Flotteste byfjellet? - Fløyen for barn og kos og Ulriken for naturopplevelser.

En god dag i Bergen for deg? - Hver gang Brann har vunnet en fotballkamp!

Ordfører for en dag? - Da ville jeg samlet alle politikerne i byrådet og bystyret, og forelest for dem om lagspill, om viktigheten av å trekke sammen, slik at vi kunne gjøre Bergen best mulig for alle. Det skulle handle om moral, og om effektivitet. Jeg er så lei av denne politiske uenigheten, denne mangelen på konkrete avgjørelser!

JAN ARILD LARSEN

ØNSKETENKNING: - Vi kan jo invitere turistene inn til pokalskapet på Stadion. Der er det nemlig så lenge siden vi fikk noe nytt at det er rene museet, sukker Branns daglige leder Bjørn Dahl.<p/> FOTO: BJØRN ERIK LARSEN