• En trist dag for forurensningskameratene i LO og NHO, men en gledens dag for alle som er bekymret for klimaendringene.

Det sier lederen i Norges Naturvernforbund , Lars Haltbrekken, i en kommentar til kravet om CO2-håndtering på Mongstad.

Haltbrekken tar det for gitt at miljøvernminister Helen Bjørnøy krever rensing på Mongstad fra dag én.

— Vi er selvfølgelig glade for at SFT ignorerer kraftsosialistene og Statoils lobbyister og slår fast at forurensende gasskraft ikke er bærekraftig i et langsiktig perspektiv. Dette er en god dag for norsk klimapolitikk, mener Elisabeth Sæther, fagmedarbeider i Natur og Ungdom . - Det er utelukkende positivt at SFT anbefaler CO2-fjerning ved gasskraftverket på Mongstad. Jeg forventer at regjeringen nå står på sine løfter og følger rådet fra Statens forurensningstilsyn. Det sier leder i Stortingets energi- og miljøkomité, Gunnar Kvassheim (V).

Høyres fremste energipolitiker, Børge Brende , mener et nei til Mongstad-planene vil bety at regjeringen med åpne øyne går inn for enda høyere strømpriser i Norge. Han etterlyser en nasjonal handlingsplan for kraftig økt produksjon av kraft.

— NVE mente Mongstad-anlegget var et av de beste prosjektene de hadde behandlet noen gang. Det gjør SFTs avslag enda mer uforståelig, sier Brende.

— Krav til CO2-håndtering vil gjøre at det ikke blir bygd noe gasskraftverk på Mongstad, fastslår Frps energipolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen.