• Har du sett maken til gladgutt? spør Signy Lyngsgård og lar sjarmtrollet Fenris jafse i seg litt hundesnop fra hundegodteposen. Litt til.

TRULS SYNNESTVEDT truls.synnestvedt@bt.no

– Den ser vel ut som en ulvehund, men den har litt schäfer og litt schnauzer i seg også. Jeg kaller det eventyrblanding, smiler Signy og får et innsmigrende slikk av en hundetunge som vil ha mer snop.

– Fenris er på mange måter en perfekt hund. Den har et fantastisk fint gemytt, og er snill som dagen er lang. Dessuten går den godt sammen med både barn og katter og hvem det ellers skal være, forteller Signy.

Jakter på en far Hun er aktiv i Omplasseringssenteret for dyr, og er på jakt etter en permanent eier til Fenris, en godgutt i fireårsalderen.

– Akkurat nå har Fenris en fosterfar med et arbeid som gjør det vanskelig for ham å ha hund, forklarer Signy, med Fenris luntende pyntelig i bånd i Nordnesparken.

Det er ganske åpenbart at den godslige grå ullballen ikke har det minste til felles med sine navnebrødre fenrisulvene, uhyrene fra den norrøne mytologien.

Omplassert 200 Det var i 1996 at Omplasseringssenteret for dyr ble organisert.

– Av hunder har vi omplassert om lag to hundre, mener Signy.

Og Fenris er den «morsomste» hunden hun noensinne har hatt på hånden.

– Den er utrolig sjarmerende og godlynt. Det eneste lille minuset er at den kan finne på å stikke av. På en slik ekspedisjon travet den en gang inn i huset til noen vilt fremmede mennesker, gikk gjennom stuen og inn i soveværelset, hvor den la seg pent til rette i første og beste seng, forteller Signy med et litt overgitt smil.

Hun synes at Fenris fortjener et godt hjem, og de som kan bønnhøre henne kan ringe 980 57 390 eller 951 51 206 og be om en visning.

Kanskje blir de godtatt av Fenris.

GODGUTT: Eventyrblandingen Fenris trives godt sammen med Signy Lyngsgård fra Omplasseringssenteret for dyr, men ønsker seg likevel et permanent hjem. FOTO: MARIANNE HANSEN