Det er spillselskapet Nordicbet som har kastet seg over lokalpolitikken i forsøket på å lokke til seg flere gamblere.

Bookmakerne har to favoritter til jobben som ordfører: Gunnar Bakke (Frp) og Trude Drevland (H). Begge får 2.10 i odds. Ruth Grung (Ap), som i pressemeldingen blir kalt «Rita», har 4 i odds. Så langt ser oddssettingen ut til å være i tråd med eksperters forhåndstips.

Ordfører? Jeg?

Men på fjerde plass finner vi Lisbeth Iversen (KrF), med 10 i odds. Du skal være usedvanlig optimistisk for å kaste deg på det veddemålet.

— Ordfører? Nei, det vil jeg ikke bli. Definitivt ikke. Det har ikke foresvevet meg i det hele tatt, sier Iversen selv.

Partiets ordførerkandidat heter nemlig Filip Rygg. Han er ikke funnet verdig en odds en gang.

— Vi har brukt en ekstern ekspert til å sette odds, og han mente det var en sjanse for at KrF kom på vippen og at Iversen ble ordfører. Jeg håper ikke mange har satt pengene sine på henne, sier markedssjef i Nordicbet, Kim Rud Petersen.

— Jeg synes ikke noen bør gamble på verken meg eller andre. Vi i KrF er jo restriktive når det gjelder pengespill, ler Iversen.

Frykter ikke fusk

Rud Petersen tror interessen er stor for å gamble på norsk lokalpolitikk.

— Vi har fått henvendelser fra både Oslo og Bergen med forespørsel om valgodds. Det kan jo sprite opp valgkvelden hvis du har litt penger i potten. Vi tror det vil appellere til dem som ikke er sportsidioter, sier han.

— Men reglene er mer uklare i politikken enn i fotball. Frykter dere fusk og fanteri når det er penger på spill?

— Nei, det er så lite enkeltpersoner kan påvirke. Men det er klart at det ofte er hestehandel som avgjør posisjonene. Det gjør det jo mer spennende, sier han.

Spillselskapet har stor tro på at Monica Mæland fortsatt blir byrådsleder, og mener det er god sjanse for at Frp blir en del av byrådet. Men hvem er det som har satt oddsen?

— Det kan jeg ikke si. Men det er en person med god kjennskap til bergenspolitikken, sier Petersen.

Arkiv