Hvor vokste du opp?

— På Nattland. Har alltid bodd der. Passe avstand til sentrum og kort vei både til Nubben og hestene på Roligheten.

Hvor ville du helst bodd? - På Nordnes, tror jeg. Det er så koselige gater og hus der. Helst i en leilighet med store vinduer og god utsikt mot sjøen. Kan jo drømme.

Hvor går søndagsturen? - Mest rundt i huset hjemme, er jeg redd for. Hører på energisk musikk, Queen for eksempel, rydder og gjør litt lekser. Mange sånne søndager.

Favoritt utested? - Ikke så mye å velge mellom når du bare er atten, men går en del på Exodus, det er et diskotek med bra trøkk. Og Pastasentralen, der er det kjempekoselig.

Hvor kjøper du klær? - Hennes og Mauritz, Bik Bok, Vila og Carling. Mest Hennes og Mauritz, både billige og tøffe klær der.

De beste skillingsbollene? - Kanskje Baker Bruns, men spiser lite skillingsboller, liker sjokoladekaker bedre. Har en venninne som lager fabelaktige brownies, Tone.

Ditt beste skoleminne? - Det sterkeste er i hvert fall da vi på Nattland skole skulle rekonstruere japanernes angrep på Pearl Harbor. For å skape litt realisme smuldret vi opp stjerneskudd mellom legoklossene og tente på. Det gikk veldig galt. Husker læreren var på gråten og at klasserommet måtte luftes i mange dager.

Bergenske favorittrett? - Jeg liker fiskekaker, men det er vel ikke typisk bergensk. Har inntrykk av at min generasjon spiser mer internasjonal mat enn direkte bergensk.

Hvor er du medlem? - I Bergen Turlag. Dessuten er vi en gjeng på åtte russejenter som heter Foxxy Ladies. Målet er russebil.

Mest stolt over i Bergen? - Entusiasmen rundt Brann er flott. Dessuten er Torgallmenningen en staselig plass. Liker godt å sitte på Dolly Dimple's og se ut på livet der. Hender jeg gjør det etter skoletid.

Hva ville du vist en turist? - Først en tur utover Bryggen, så til Fløyen. Hvis det var sommer en øl på Zachen - og en Brann-kamp.

Minst stolt over i Bergen? - Bygarasjen, den synes jeg er dritstygg.

Hva savner du i Bergen? - Flere utesteder for ungdom under tyve. Steder vi kan danse og ha det kult. Finnes ikke mange sånne i dag.

Hva savner du når du er på reise? - Brunosten, melken, vannet. Ikke typiske bergenske ting, kanskje.

I paraplystativet? - Har ingen, bruker aldri. Pleier bare å glemme de. Løper heller til bussen hvis det regner. Gjør ingenting om jeg blir litt våt.

Det mest romantiske stedet? - På promenaden foran blokkene på Verftet. Et sted med noen små skjær. Veldig fint å sitte der.

Ditt første kyss? - På en klassetur til Frankrike i niende, i La Rochelle. Jeg hadde så trange sko og en fransk gutt jeg kjente spurte om jeg ville være med ham hjem og prøve hans sko. Neste dag gikk jeg i sko nummer førtitre - og hadde fått mitt første kyss.

Når tok du Beffen sist? - Har aldri tatt Beffen, men den ser veldig koselig ut, den.

Favorittbergenser? - Kurt Nilsen! Han har karisma og er trygg på seg selv. Dessuten har han jo satt Bergen på verdenskartet.

Bergensk favorittartist? - Jan Eggum, melodiøse låter og fine tekster. Laster ned det jeg finner. Favorittsangen er «De skulle begrave en konge stor». Dessuten Anders Bakke, læreren min, veldig koselig når han tar frem gitaren i timen og tar en trall for oss.

Har du gått i buekorps? - Nei, men pleide å holde meg for ørene. Nå synes jeg buekorps har sin plass i Bergen. En gutteting. Men uniformene er kule.

Orkesterplassen 17. mai? - Har aldri hatt noe fast sted å se prosesjonen fra. I år håper jeg det blir i en russebil. En rød, med flammer i blått. Høres ikke det stilig ut?

Når var du på Stadion sist? - Så en kamp i fjor, men husker ikke hvilken. Tror de tapte. Går der mer for stemningen enn fotballen. I år blir det sekstende mai der, gleder meg allerede.

Favorittspiller? - Erlend Storesund. Gikk i klasse med ham på Nattland. Vi spilte fotball i friminuttene.

Det flotteste byfjellet? - Kanskje ikke et offisielt byfjell, men Nattlandsfjellet er favoritten. Veldig fin måte å komme seg opp på Ulriken på. Og midtveis er det et platå som er akkurat som en sofa. Passer bra.

En god dag i Bergen? - En dag Brann slår Rosenborg og været er så fint at det går an å rusle rundt og spise jordbær. Om kvelden kunne det vært artig med karaoke på Zachen.

Ordfører for en dag? - Da skulle jeg sørget for gratis kollektivtrafikk - og tatt initiativ til en konsert med Robbie Williams i Bergen.

DRØMMEN: På Nordnes kunne Ida Thorsen Kleve tenke seg å bo - en eller annen gang i fremtiden.<p/> FOTO: HELGE SUNDE<p/>