Der får de to båtene duppe i fred for både vær og vind og ubudne gjester, samtidig som de ligger lett tilgjengelige for rask avgang fra kaiområdet og ut til den som måtte trenge hjelp.

Det var i august i fjor at Bergen og Omland Havnevesen innviet det nye båtnaustet, tegnet av det bergenske arkitektkontoret Cubus. Den artige «bølgen», beliggende på Nordre Nøstekai, erstatter brannvesenets gamle naust (som i dag ville ligget langt fra sjøen, midt inne på det nye kaiområdet) og er blitt et nytt, fint blikkfang ý i hvert fall sett fra land.

ý Jo da, det nye naustet er fint, det. Men vi er ikke så begeistret for den svære, tomme veggen som møter oss fra sjøsiden. «Bølgeveggen» er altfor dominerende. Den store, brune treflaten bør brytes opp med noe, for eksempel «Velkommen til Bergen havn». Eller hva med havnevesenets logo plassert midt på veggen?

Havneingeniør Tor A. Bjerkli lar tankene fly. Vi skjønner at han er en ingeniør med estetisk sans. Og hvem vet? Kanskje havneingeniørens tankeflukt resulterer i nok et blikkfang ý denne gang sett fra sjøen?

FOTO: Arne Nilsen