— Det er vanskelig å si nøyaktig hvor mange dette gjelder, men vi regner med rundt 10 prosent av studentene, sier spesialist i klinisk psykologi, Bjørn Wormnes, til Studvest.

De fleste blir nervøse foran eksamen, men noen studenter har mer seriøse problemer enn de fleste. De kan få plager som oppkast og ukontrollerte gråteanfall, Mange tør ikke møte opp når eksamensdagen er der.

En student fortalte til TV 2 i mars at han døyvet eksamensnervene med en flaske rødvin, og møtte opp på eksamen med et par konjakk innabords.

— Han fikk gode tilbakemeldinger på at han sto frem, og flere tilstod at de hadde det på samme måte. Likevel er dette et tema som mange vegrer seg for å snakke om. De vil helst beholde den tøffe masken, sier Wormnes.

Selv råder han studentene til å tenke positivt og finne frem til andre aktiviteter som de vet de mestrer. Men studentene Studvest har snakket med har sin egen måte å få kontroll over nervene.

— For å slappe helt av er det bare en ting å gjøre: Ta med en gjeng som er i samme situasjon som deg, og dra på by´n! Dessuten er det jo motiverende å tenke på hvor utrolig gøy vi skal ha det kvelden etter at vi er ferdig, sier jusstudent Cathrine Bogen til Studvest.