Den største er en 56 fots Sunseeker. Den ble kjøpt i utlandet for 5,4 millioner kroner. Eieren meldte seg ikke for Tollvesenet ved ankomst Norge, og har således unnlatt å betale 1,6 millioner kroner i avgifter for båten. Det kan koste ham dyrt. Båten er beslaglagt, og vil bli begjært inndratt til fordel for statskassen. I verste fall risikerer han i tillegg fengselsstraff, og under alle omstendigheter et saftig forelegg. Denne båten er beslaglagt i Stavanger.

Den luksuriøse Sunseekeren skal være av samme type som Kjell Inge Røkke tidligere hadde. «Celina Bella», som den het, kom i offentlighetens søkelys da Røkke leide den ut og båten grunnstøtte ved svenskegrensen for noen år siden.

De fire andre båtene, to mindre Sunseekere, en 38 fots Windy og en seilbåt, er beslaglagt i Bergen, og oppbevares nå av Tollvesenet. Alle båtene skal være bruktimporterte. Et par av dem skal være tatt inn i landet for mer enn ett år siden.

Total innkjøpsverdi for de fem båtene er 7,65 millioner kroner. Det skulle ha vært betalt rundt to millioner i moms for dem, og ca. 400.000 kroner i båtmotoravgift.