— Skal eg løfte deg opp, spurte to en halv meter høye kong Karl, og lettet Iril på fem år opp i luften. Det syntes hun var gøy, og ikke det minste skummelt.

Hotel Norges barneløp pleier å trekke syv hundre barn til sentrum, men fem hundre var heller ikke så verst, værmeldingen tatt i betraktning, mente hotellsjef på Hotel Norge, Finn Berstad.

— En hånd i været alle som skal løpe! En skog av hender viftet i luften. Det var en opplagt forsamling som myldret foran scenen. Barn fra tre til tretten år hoppet opp og ned og forsøkte å følge trinnene til oppvarmer José Aguilar.

— Gøy, syntes Bobby Murugesh, som sammen med broren Bryndan underholdt fra scenen og sang om en dag i morgen da det skulle bli sol.

30.000 til Barneklinikken

Og sol ble det, delvis, ikke en dråpe regn, da ungene ble sluppet heat for heat oppover Ole Bulls plass. De kom i mål til gratis pølser, is og brus, samt et diplom. Noen lurte nok litt på hvor mor og far var blitt av i vrimmelen, for arrangøren minnet stadig foreldrene på at de måtte følge med i målområdet.

— Det var gøy, men det var litt vanskelig og, for det var så mange som dyttet, fortalte Susanne Øyhovden på åtte og Amanda Solvåg Helgesen på ni, og så fornøyd på BT.

— Ja, hjelpe meg, dette er kjekt. Anne Marte Ritland var en av 25 ansatte fra hotellet som stilte på dugnad for arrangøren denne dagen. Ritland var med for tredje gang.

Men det er fjerde gang Hotel Norge arrangerer Barneløpet, som denne gangen innbrakte 30.000 kroner på salg av T-skjorter til løpet. En gave fra barn til barn.