Et stormsenter over Nord-Skottland vil havne over de nordlige delene av agderfylkene sent tirsdag kveld.

«Emil» vil ikke ha stor påvirkning på Hordaland, denne stormen vil i hovedsak treffe kysten lengre sør. Det er kysten av Vest-Agder det vil gå hardest utover, men også Rogaland vil få kraftig vind.

Trolig ikke så ille

— Det vil merkes i Hordaland, men ikke som ekstremvær. Det vil komme opp i liten storm langs kysten sør i Hordaland i natt og i morgen tidlig, men vil minke utover dagen, forteller Haldis Berge, vakthavende meteorolog hos Vervarslinga på Vestlandet.

NVE har sendt ut OBS-varsel på høy vannstand i Hordaland, det vil inntreffe i morgen kveld etter at vinden har blåst fra seg. Det er meldt om en vannstand på 60-100 cm over høyden i tidevannstabellene.

— Det er en del, men siden vinden minker før vannstanden øker, vil vi ikke få to faktorer samtidig. Det vil trolig ikke bli så ille, sier Berge.

Hadde du tenkt deg på danskbåten derimot må du regne med å bli hjemme.

Fly som normalt

— Rundturen som skulle gått fra Hirtshals til Bergen, via Kristiansand og Stavanger, i ettermiddag og tilbake midt på dagen i morgen, er avlyst, forteller administrerende direktør i Fjordline, Ingvald Fardal.

Det var 340 passasjerer som ikke kom seg fra Danmark som planlagt i dag. Omtrent halvparten av de skulle til Bergen.

På Flesland er de fleste flyene sørover gått for dagen.

— Vi regner ikke med at avgangene fra Flesland vil påvirkes av uværet, sier trafikkplanlegger hos Avinor på Flesland, Geir Roald Viken.