Hvor vokste du opp? — Jeg vokste opp i Fyllingsdalen

Hvor ville du helst bodd? - Der jeg bor nå, på «Hødden», New York eller en liten italiensk landsby. Jeg har litt splittet personlighet, skjønner du.

Hvor går søndagsturen? - Jeg går ofte tur i fjellområdene rundt Fløyen.

Favorittrestaurant? - Det varierer, men akkurat nå er det et nytt konsept ved Konsertpaleét som heter Margo. Det er kjempebra.

Hvor handler du klær? - Eh, det er mange forskjellige steder. Du finner mye stilig hvis du er tidlig ute på blant annet Hennes & Mauritz. Det er faktisk mye bra på de mer rimelige konseptene.

Hvem lager de beste skillingsbollene? - Baker Brun. Eller Baker Brun og Godt Brød for å være litt snill.

Beste skoleminne? - Da vi kom langt i en skoleturnering i bymesterskapet i volleyball. Dessuten var jeg glad i friminuttene med fotball.

Din bergenske favorittmat? - Å handle fersk sjømat på Torget, og tilberede det hjemme. Det kan være alt fra torsk til skalldyr.

Hvor er du medlem? - Jeg er medlem de merkeligste steder. Alt fra idrett, friluftsliv og Metropol, og Arbeiderpartiets kafélag i Bergen.

Hva er du mest stolt over i Bergen? - Det kontinentale livet. Det livet du treffer når det koker over i sentrum.

Hva ville du vist en turist? - Jeg ville tatt med meg turistene over Vidden grytidlig om morgenen. Deretter skulle vi gått ned til byen og levd livet. Så skulle vi avsluttet på en heftig nattklubb.

Minst stolt over? - Stalinblokken, som er det nye rådhuset. Det er malplassert.

Hva savner du mest i Bergen? - Et fotballag som vinner noe! Det er også for lite aktiviteter for unger i byen. Det skulle vært flere basketkurver, skøytebaner, og andre luddige og artige ting.

Hvor mange paraplyer har du? - Til enhver tid ingen. Men det er mange som har paraplyer som er mine.

Det mest romantiske stedet? - Det må være å se solnedgangen i havet fra Byfjellene

Hvor fikk du ditt første kyss? - Hmmm ... Det tror jeg var på en eller annen klassefest i fjerde klasse.

Hvor gikk du på dans? - Overalt. Der det var fest og moro, der var jeg. Jeg har til og med vært på sokkedans i Fyllingen klubbhus. Jeg går for øvrig på dans fremdeles. Er ikke helt dau.

Har du gått i buekorps? - Har gått i to buekorps. Hvilke husker jeg ikke. Rakk så vidt å bli innskrevet før jeg sluttet.

Smarteste p-plassen i sentrum? - Det er min hemmelighet. Det er flere smarte parkeringsplasser i sentrum.

Din favorittbergenser? - Synes at det er to klassiske. Amalie Skram og Ludvig Holberg. De var tøffinger og ekte bergensere. Håper jeg ikke fornærmer noen nålevende bergensere nå.

Orkesterplass 17. mai? - Nå når jeg er i bystyret går jeg under byfanen. Tidligere sto jeg i Chr. Michelsens gate.

Når var du på Stadion sist? - Jeg går på kamp når jeg er i byen. Er det spennende bortekamper, og jeg har anledning, går jeg på dem også. For å si det sånn, så har jeg gått jevnt og trutt siden Brann slo Arsenal i 1972.

Favorittspiller? - «Pesen» fra den gangen de vant serien og var gode. I senere tid likte jeg godt Inge Ludvigsen. På dagens lag har jeg sansen for Nkosinathi Nhleko.

Det flotteste byfjellet? - Ulriken er det flotteste å se på. Det er vel kanskje Lyderhorn også. Men jeg har vokst opp med Løvstakken.

Når tok du Beffen sist? - For cirka ett år siden.

Favorittrubadur? - For ikke å gjøre «Doddo» mer frustrert sier jeg ham. He he. Med det mener jeg Jan Eggum.

Ordfører for en dag? - Først ville jeg kastet ordførerkjedet i bosset. Det er så stygt, juglete drit. Så ville jeg arrangert en kanon aktivitetsdag for store og små i Bergen sentrum.

En god dag i Bergen? - Komme tilbake til Bergen en vakker vårdag i mai etter å ha vært på reise. Det er kjekt det ...

VILLE BOSSET KJEDET: Trond Tystad synes ordørerkjedet er noe juglete drit - og har heller ikke mye godt å si om formen på arbeidsplassen sin, Rådhuset.
Foto: Ørjan Deisz