Om sjåførene var inspirert av den klassiske Fleksnes-episoden «Trafikk og panikk», vites ikke. Men den hysteriske veiduellen i begynnelsen av februar har mange likhetstrekk, skriver Sogn Avis.

Smalt og bratt

De to bilene møtes på en small og bratt fjellvei. Det er knapt nok plass til ett kjøretøy, så en av sjåførene må bøye av. Men neida: Begge førerne krever sin rett, og utveksler olme "flytt deg"-blikk.

Den ene duellanten — en mann i 70-årene - drar opp håndbrekken og låser dørene. Da tenner en snaut 40 år yngre kar i den møtende bilen kraftig i boksen, ifølge Sogn Avis.

— Jeg sa som sant var, at jeg kunne sitte der hele dagen. Men da ble han rasende og sa at han skulle fikse meg, påstår pensjonisten. Han innrømmer at han ble litt kry da en kar i 30-årene truet ham med juling.

— Men jeg ga beskjed om at jeg ikke ville slåss, forklarer han.

Den yngste duellanten har en helt annen versjon. Det skal nemlig ikke være første gang de to Luster-karene barker sammen i en real tvekamp om hvem som skal rygge. Denne gang har yngstemann bestemt seg for å gi klar beskjed.

— Det verste er at han hadde god tid til å kjøre til siden på en møteplass, men det gjør han ikke når han ser jeg kommer kjørende, hevder mannen i 30-årene.

Til slutt må han kapitulere, og rygge nærmere 150 meter.

— Moren min var med i bilen. Hun kan bekrefte min historie, forteller han til Sogn Avis.

- Snakk sammen!

Bilkrangelen har nå havnet på bordet hos lensmannen i Luster. Den ene parten har sendt brev om episoden.

— Vi får en del rare henvendelser av og til. Dette er en av dem, sier lensmann Asle Karoliussen til bt.no.

— Det er to versjoner av hva som har skjedd. Sannheten ligger vel et sted midt imellom, legger han til.

Lensmannen kommer likevel ikke til å anstrenge seg for å finne ut hva som faktisk skjedde.

— Det beste er nok om partene setter seg ned og snakker sammen, råder han.