• Kommer politimester Bastian, lurte vesle Katrine i 1. klasse på Fridalen skole på da hun spent ventet på trappen foran politikammeret.

RUNE VALDERHAUG rune valderhaug@bergens-tidende.no

Bastian dukket aldri opp. Men politimester Rolf B. Wegner var en fullgod erstatning da han inviterte til skikkelig fest for tre skoleklasser på Bergen politikammer i går formiddag.

De 65 skoleelevene skulle feires på behøres vi. De vant nemlig Reflekskampanjen i fjor, og ble rikelig premiert for å ha gått med grønne refleksvester på skoleveien hver eneste dag.

130 klasser Klasse 1B på Fridalen skole, klasse 2B på Bønes skole og 3B på Hellen skole jublet over både diplomer, gavesjekker og det reneste dryss av premier. Totalt 130 klasser har deltatt i konkurransen. Aller best ble elevene fra Fridalen og Bønes, der alle ungene i klassene har brukt vest.

– E` du politisjefen, skrek Lavrants og Petter fra Hellen skole av full hals da Wegner dukket opp.

Testet musklene – Ja, noen må jo være det også, lød replikken tilbake før han tok en liten æresrunde, hilste på dagens helter og testet musklene i overarmene deres for å sjekke om de kan bli politi. Og det kunne de fleste bli om vi skal tro sjefen, som også måtte vise muskler til noen av elevene.

Elevene ved de tre skolene hadde i alle fall et ellevilt avbrekk fra klasserommene. Foruten premier vanket det nemlig både skillingsboller og brus, elegant servert av staute politifolk i full uniform.