Kampen mot eliteseriens jumbolag blir Tertnes' viktigste så langt i sesongen.

Fjellhammer har bare tap, mens Tertnes kun har tatt med seg ett poeng på de ni første kampene.

Dermed må bergenserne ta i bruk alle midler i den viktige kampen, og tar med seg både Elise Huseklepp og Mette Davidsen på flyet østover i dag. Selv om dagens kamp er Huseklepps andre denne sesongen, er det først nå 26-åringen er klar for å satse igjen.

Allsidige Huseklepp

Studier og jobb har gjort at Huseklepp har måttet prioritere bort håndball. Men etter å ha startet i ny jobb som geofysiker i StatoilHydro i november, har Tertnes-veteranen fått muligheten til bidra i bunnkampen.

— Jeg har fått et tilpasset opplegg, og kommer til å være med så langt det lar seg gjøre. Januar og februar ser greit ut foreløpig, sier Huseklepp. Hun har erfaring både som venstrekant og midtback, og kommer ifølge trener Tore Johannessen til å bli benyttet som begge deler fremover.

— Det at vi kan bruke Elise i begge posisjoner gjør at vi kan variere spillet vårt mer. Dessuten har hun bra tempo, slik at vi kan få flere kontringer, sier treneren.

- Ingen grunn til å stresse

Tertnes går nå inn i en periode der de viktige kampene kommer på rekke og rad. I løpet av årets to første måneder møter de Gjøvik/Vardal, Bækkelaget og Våg - alle tre er lag som så langt har en sparsom poengfangst. Etter søndagens oppløftende førsteomgang mot Byåsen, håper Tertnes-trener Tore Johannessen at laget hans er inne i en god flyt.

— Vi har nettopp spilt vår beste angrepskamp, og sitter igjen med en god følelse. Men når alt kommer til alt handler det om hvem som forbereder seg best mentalt. Fjellhammer har hatt en dårlig formkurve, men samtidig vet de at dette er deres sjanse, sier Johannessen. Huseklepp tror oppskriften er å ikke tenke på betydningen av bunnkampen.

— Vi må prøve å ikke tenke på at det er en viktig kamp, men at vi har en kjempegod mulighet til å vinne. Dessuten er det mange kamper igjen, og ingen grunn til å stresse seg opp. Løpet er ikke kjørt om vi taper denne kampen, sier hun.

  • Anne Brækkan og Beate Nilsen spiller ikke dagens kamp grunnet sykdom.
Nielsen, Rune