• Utrolig merkelig. Det var som katten hadde vendt tilbake, sier hun.

Elin Riksheim på Landås i Bergen fikk ikke start på Opelenog fant ingen kjøpere. Til slutt dro hun til Blomdal OpelHøgg for å vrakebilen.

De solgte den i stedet videre og nylig dukket bilen opp påsin gamle parkeringsplass — rett bak Riksheims nye bil.

«Rimelig paff»

— Første assosiasjon var at katten hadde vendttilbake. Jeg kjente igjen registreringsnummeret, men de hadde gjort en del påbilen. De hadde skiftet takbøyler og satt på egenreklame på skiltholderen, sierRiksheim.

Det viser seg at den nye eieren bor bare 650 meter unna.

— Jeg og mine to døtre ble møtt av dette synet.Jeg sa på spøk at der står den gamle bilen vår. Jeg ble rimelig paff da jegoppdaget at det faktisk var tilfelle. Det var utrolig merkelig, sier Riksheim.

Etter at hun publiserte historien på Facebook, fortalte enbekjent om en liknende opplevelse.

«Vi leverte en biltil Blomdal som skulle brukes til delebil. Vi fikk vrakpant pluss en lapp eller to.Den så vi også på veiene etterpå. Sikkert god butikk», skriver mannen.

Klager ikke

Men Riksheim vil ikke klage på opphuggingsfirmaet i IndreArna.

— Jeg tror ikke de har gjort noe galt. Dekjøpte bare bilen etter at den hadde stått i ro i lenger tid, og vi ikkeklarte å få start på den. De sa at de kunne bruke den som delebil, menveiavgift var betalt, og det var ikke avtalt spesifikt at den skulle vrakes,sier hun.

Vrakpanten er 3000 kroneri 2014. Hvis du vraker kjøretøyet før 30. juni, blir halve avgiftenrefundert.

I første kvartal i år ble totalt 55.602 kjøretøy vraket. 4792 av dem ble levert inn i Hordaland (se statistikken).

Det har ikke lykkes BT å få kontakt med daglig leder FrankBlomdal i Blomdal OpelHøgg. Han er på reise, men vi får opplyst fra selskapet at det skjer av ogtil at de selger biler videre, selv om det er unntaket.

Tips om morsomme bilsaker? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post