Flere ganger de siste månedene har paret fra Loddefjord møtt på bøssebærere, som hevder at de samler inn penger til kreftsyke barn på Haukeland. Første gang var på en matbutikk i Fyllingsdalen.

— Jeg husker at jeg tenkte: Gud, så flott at de samler inn penger til disse ungene, forteller Elin Engtrø til BT.

— Så puttet jeg på en hundrelapp.

Neste møte med en bøssebærer var på kjøpesenteret Oasen, like før jul.

— En ung jente stod med bøssen, men hadde verken ID eller legitimasjon. Da vi spurte henne hva pengene gikk til, hadde hun vansker med å forklare annet enn at pengene skulle gå til syke barn, minnes Christian Lawley.

Han slo derfor telefonnummeret til Life 1 Norge, som stod bak innsamlingsaksjonen i fjor.

— Jeg ville vite hva pengene gikk til. Men vedkommende la bare på røret.

Derfor ringte paret til Barneklinikken for å forhøre seg om aksjonen. Der hadde ingen hørt om innsamlingen, og snart gikk alarmen.

Lawley har cystisk fibrose, og har selv hatt «klippekort» på Barneklinikken siden han var seks år gammel. Han er svært opprørt over at Haukeland og syke barn blir brukt i en slik innsamlingsaksjon.

— Frelsesarmeen samler inn 100.000 kroner på en uke. Denne innsamlingsaksjonen har vart mye lenger, og har trolig samlet inn mye mer, sier Christian.

— Vi forlanger at pengene leveres som en sjekk til kreftsyke barn på Barneklinikken i Bergen, og at pengene forvaltes på beste måte.

SLO ALARM: Flere ganger før jul møtte Elin Engtrø og Christian Lawley på bøssebærere fra Life 1 Norge i Fyllingsdalen. Paret begynte å lure, og kontaktet til slutt Barneklinikken direkte. Først da ble Helse Bergen oppmerksom på aksjonen. Sara (1) er også med på bildet.<p/>FOTO: TOR HØVIK