Se tv-bilder av ulykken

Det var rundt klokken 11.25 Merete Midtbust, Haitham Al-Dabi og Elias på ett år og ti måneder skulle krysse Vaskerelven midt i Bergen sentrum.

Vel en tredjedel ute i veien ble barnevognen med Elias påkjørt av en drosje. Bilen traff heldigvis vognen skrått, slik at ettåringen slapp uskadd fra den skremmende hendelsen. Men et ramponert hjul og flattrykte stenger vitner om at dette kunne gått fryktelig galt.

— Uff, ja. Vi er veldig glad for at dette gikk bra. Det var veldig nære på, sier det sjokkerte paret. Elias sitter skremt i morens armer. Mor og barn blir deretter kjørt til Legevakten for sjekk

Drosjesjåføren sier til bt.no at hun ikke så barnevognen, selv om ulykken skjedde i gangfeltet.

— De var i dødsonen min. Jeg skulle svinge til venstre fordi resten av gaten er stengt på grunn av gravearbeider, forklarer hun.

Krysset der Vaskerelven møter Vestre Torggate er svært trafikkert både av fotgjengere på vei til Torgallmenningen og biler på vei gjennom sentrum. Krysset har blitt enda mer kaotisk etter at gravearbeidene startet mandag.

— Vi kommer til å opprette en sak, som vanlig er med trafikkulykker. Det er spesielt når en myk trafikant blir påkjørt i et gangfelt. Der skal jo bilene stanse uansett, sier politibetjent Vera Bakke etter å ha hørt forklaringene til vitner og involverte.

KUNNE GÅTT GALT: Barnevognen ble truffet på den ene siden, og fikk ødelagt hjulet. Heldigvis gikk alt bra med lille Elias. FOTO: JAN M. LILLEBØ