På veggene henger det bilder i flere teknikker. Her er fisk og papegøyer, landskap, blomster og en mengde andre motiver i teknikkene søm, trykk, akrylmaling og cernitt. Nå venter de på at en ekte glassmester skal komme og pakke dem ned for utskiping til Sør-Korea. Pakkingen må gjøres profesjonelt, forteller lærer Egil Vikdal.

Bildene på veggen er det som trengs for å smykke ut salonger og lugarer på ett skip, men Eidsvåg skole er ikke ferdig med dette. De skal lage bilde til ett skip til for Viken Shipping. I tillegg skal Kalvatræet skole utsmykke to skip.

Bryggen og blomster

— Vi ble delt i grupper etter hvilke teknikker vi ville arbeide med, forteller Silje Einan fra klasse 7 B. Sammen med Ole Henrik Berg, Christian Eknes Lie og Julie Hestnes orienterer hun om prosjektet.

De har samlet formingstimene og arbeidet med bildene over to tirsdager, med muligheten til å strekke det til en tredje, forteller de. Ole Henrik, Silje og Julie har brukt forskjellige sømteknikker og sydd blomstermotiv, mens Christian har laget et trykk av Bryggen i svart hvitt.

De er stolte av bildene de har laget og synes det har vært veldig gøy å delta. Til sammen 120 elever på mellomtrinnet har vært med på oppdraget.

De mener det var flott at skolen fikk dette tilbudet, for rederiet har sponset skolen med alle materialene, og de har fått fint utstyr å jobbe med og flotte rammer.

Lerret i stedet for papir

— Skipet vi skal utsmykke er et 275 meter langt tankskip. Det er masse rom og salonger om bord. Vi har tenkt farger helt bevisst, for det er grått og trist i et sånt skip, og lite lys fra koøyer. Skolen har fått 50.000 pr. skip til arbeidet som er blitt et svært prosjektet for elevene, forteller Vikdal.

— Spesielt innrammingen må være bra, for det er jo en del rystelser og slikt i et skip. Og det har vært flott for oss å få så fine materialer. Vi har brukt lerret i stedet for papir, og sånt kunne vi ikke ha tatt oss råd til slik økonomien er i skolen i dag, sier læreren.

Nå står det igjen å utsmykke skip nummer to. Da har de tenkt å bruke helt andre teknikker, slik at de får mest mulig faglig utbytte av oppdraget.

— Kommer elevene til å se arbeidene sine om bord, tror du?

Det tror ikke læreren. Skipet bygges i Sør-Korea og er ferdig ved juletider. Men dersom det skulle ta en tur til Mongstad for å tanke olje, hvem vet?

Knut Strand