METTE RISA

— Kantinen så veldig stygg ut, og det var ingen som oppholdt seg der. Det ville vi gjøre noe med, forteller Amina Madani, elevrådsformann ved Slåtthaug.

Sammen med foreldre, lærere og administrasjonen har elevene nå pusset opp kantinen så den skal være en trivelig møteplass for elevene.

Siste innsats

— Da jeg kom hit for vel et år siden, hadde de nettopp ryddet ut av dette lagerrommet, og gjort det til kantine, sier rektor Marit Terkelsen Foss.

— Den var dessverre ikke særlig koselig, og det ble mer bråk en kos her. Nå har elevene selv laget seg et trivelig samlingssted, sier hun.

Elevene har malt og gjort det meste av oppussingen, med litt eksperthjelp der det trengtes. Og det er i stor grad 10. klassingene som har gjort en innsats.

— Jeg synes det er imponerende at de som snart skal slutte har lagt så mye tid ned i å gjøre noe for skolen og resten av elevene, sier rektor.

Fornøyde elever

— Kantinen har blitt kjempefin, sier Marius Hana og Jon Mikal Flindall på åpningsdagen.

— Nå blir det sikkert mange flere som kommer til å sitte der og spise, sier de to 9. klassingene.

Åpningen av kantinen ble holdt samtidig med skolens årlige Kulturby Bergen-prosjekt, der klassetrinnene har hvert sitt område de konsentrerte seg om. Og korridorene er nå utsmykket med fargerike masker og andre kunstverk. Kunstneriske elever har også sluppet til i den nyoppussede kantinen, med en serie malerier.

— Dette prosjektet har knyttet elever og ansatte ved skolen nærmere, sier rektor Marit Terkelsen Foss.

Det er Amina helt enig i.

— Nå er jeg nesten blitt vant til å være på rektors kontor, ler hun.

KLAR FOR «KAFÉLIV»: - Nå skal jeg tilbringe alle friminuttene her nede, sier elevrådsformann Amina Madani. Hun og nestformann Tonje Mykkeltveit har vært noen av ildsjelene bak oppussingsprosjektet, men får selv bare nyte resultatet i to måneder til. De to månedene skal de få mest mulig ut av.<p/>FOTO: TOR HØVIK