Politiet rykket ut til skolen klokken 12.20 onsdag etter meldinger om slagsmål mellom flere elever og en lærer, knivtrusler og skadeverk. To gutter på 13 og 14 år og en jente (15) ble tatt med til politikammeret, og deretter overlatt til barnevernet.

— Vi ser svært alvorlig på episoden, og vil vurdere om det er nødvendig å sette inn ekstra bemanning på skolen i en periode, sier oppvekstsjef Odd Harald Hundvin i Årstad bydel.

Hundvin vil ikke kommentere detaljer rundt episoden på onsdag, men bekrefter at personalet vurderte situasjonen slik at politiet måtte tilkalles.

— Det ligger i kortene at det er et alvorlig forhold når politiet må tilkalles til en skole, sier Hundvin.

Solhaug skole er en skole for elever som har problemer med å tilpasse seg på en vanlig skole. Det er plass til 12 elever ved skolen. For øyeblikket er det åtte elever ved skolen, som har elever fra 8. til 10. klasse.

Læreren skal foreløpig ikke ha anmeldt forholdet. Elevene som ble hentet av politiet var tilbake på skolen torsdag.

— Vi har satt i verk noen tiltak, og vurderer flere tiltak. Vi jobber nå med oppfølging av dette i forhold til skolens ledelse og de involverte elevenes foresatte, sier Hundvin. Også tidligere i høst var det en episode ved Solhaug skole der politiet måtte tilkalles.