Bakgrunnen for aksjonen er langvarig misnøye med at ansatte ved skolen parkerer utenfor oppmerkete felt på skolens område.

— I snart to år har vi kjempet for at øvre skoleplass skal være bilfri, men skolens ledelse har ikke klart å håndheve forbudet mot parkering på plassen, sier nestleder i elevrådet, Sjur Øyen. Klokken syv i morges hadde et titalls elever benket seg utenfor porten til skoleplassen, med røde faner, varm kakao og hjemmebakte boller og kaker.

— Vi har til hensikt å fortsette aksjonen utover dagen, sier Sjur Øyen.

På øvre skoleplass er det merket plass til seks biler, men ifølge elevene er det vanligvis flere biler parkert på plassen, til hinder for for eksempel ballspill.

— De seks parkeringsplassene på skoleplassen er et kompromiss mellom elever og skolen, men fordi dette kompromisset ikke fungerer, har elevrådet sett seg lei på den ulovlige parkeringen, sier Øyen. Han peker på at skolens ansatte har to andre lovlige parkeringsmuligheter.

AKSJON: Elevene ved Bergen Katedralskole vil ikke ha ulovlig parkering på skoleplassen. I morges blokkerte de innkjørselen til øvre skoleplass.
FOTO: ARNE NILSEN