ATLE ANDERSSON

Natt til i går slo de gledesdrepende gjerningsmennene til igjen. Døren var sparket inn og fire lysarmatur stjålet fra drivhuset. Tidligere har tyvene forsynt seg med gressklippere og kantklippere.

— Det er gyselig trist og uforståelig at noen vil ta gleden fra elevene. Barna er så engasjert og interessert i planteprosjektet, sier rektor Gyri Skre og lærer Ole Helge Gundersen.

Alle klassene har gjennom vinteren og våren hatt ansvar for egne plantekasser med salater, urter, liljer og solsikkeplanter. Heldigvis har ikke tyvene rørt noen av disse. Men uten kunstig lys, ser det bokstavelig talt mørkt ut for vekstenes videre skjebne, frykter rektoren og læreren ved skolen i Blomsterdalen.

Alle klassene på Liland har sine egne prosjekter i skolens veksthus og parsellhage. Læreren og rektoren er sikker på at det er voksne folk som står bak innbruddet. Hittil er det forsvunnet skolehageutstyr til en verdi av rundt 10.000 kroner. Det er mye i en tid med trange skolebudsjetter.

— Vi oppfordrer tyvene til å komme tilbake med utstyret. De må gjerne komme etter mørkets frembrudd og sette det fra seg, sier rektoren, som i dag uansett politianmelde innbruddet.

— Lysarmaturene var påmalt skolens navn med store bokstaver. Derfor lurer jeg på hvem som kan ha glede og samvittighet til å ha utstyret hengende hjemme, undrer Ole Helge Gundersen.

BØNN TIL TYVENE: - Vær så snill: Kom tilbake med lysarmaturene i elevdrivhuset, oppfordrer rektor Gyri Skre og lærer Ole Helge Gundersen ved Liland skole.<p/>FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN