KRISTIN JANSEN

Episoden skal ha ført til flere sammenstøt mellom to gjenger på skolen utover dagen. Lærerne måtte til slutt tilkalle politiet for å få hjelp.

— Vi ble bedt om å komme opp til skolen klokken 13.45. Det hadde vært bråk og slåssing tidligere på dagen, men situasjonen hadde roet seg da patruljen kom frem, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Kjell-Tore Aarnæs.

Etter det Bergens Tidende kjenner til skal bråket ha begynt i morgentimene da en tiendeklassing slo en medelev med knyttneve inne i skolens aula. Gutten skal ha knekt minst to tenner og ble sendt til tannlegebehandling. Også to andre elever skal ha blitt slått i sammenstøtet. Ifølge elever ved skolen tilhører de to guttene hver sin gjeng. Den ene har innvandrerbakgrunn og den andre norsk bakgrunn. Senere på dagen fortsatte bråket da gjengen til den skadede gutten skal ha prøvd å ta gjengen til han som slo. Mange lærere på vakt i friminuttene hindret likevel alvorlige sammenstøt.

— Nesten alle var ute i skolegården for å passe på, forteller en av elevene til BT.

En politipatrulje sørget for at elevene kom seg bort fra skoleområdet da undervisningen var over ved totiden i går. Politioverbetjent Svein Bjørn Losnegård ved forebyggende avdeling ønsker ikke å kommentere hendelsesforløpet, men understreker at de allerede er i gang med tiltak i området.

— Vi samarbeider med barnevern, skole og beboere, sier han.

Losnegård opplyser at den skadede eleven ikke har anmeldt saken.

Ingen av de ansatte ved Gimle skole ønsket i går å kommentere slåssingen