Den uvirkelige hendelsen skjedde på høylys dag på Storetveit skole på Paradis i går.

— Gutten som gjorde dette er pågrepet. Han blir sittende i politiets arrest til vi har funnet et egnet sted for ham, sier lensmann Norvald Visnes ved Fana politistasjon.

Fengsel ikke alternativ

Han beskriver voldsepisoden på skolen i går som svært grov. Samtidig står man over for en svært ung gjerningsperson.

— Fengsel er ikke noe godt alternativ. Vi jobber derfor for å få til et skikkelig opplegg for gutten. Det håper jeg er på plass i løpet av kvelden, sier Visnes til BT i går kveld.

Han sier at 10. klassingen, som i går gikk totalt av hengslene, er godt kjent av politiet, fordi han vanker i et volds- og rusbelastet miljø.

— Det er heller ikke første gang vi har kontakt med gutten i forbindelse med Storetveit skole, sier Visnes.

To lærere grep inn

I går gikk det lenger enn tidligere. Flere BT har snakket med frykter at det kunne gått virkelig galt dersom ikke to lærere hadde gått imellom og stoppet volden mot en jevnaldrende gutt.

Inne i skolens bibliotek gjøv 15-åringen løs på gutten med en ca. 30 centimeter lang jernstang. Han sparket og slo mens offeret lå nede. Først da de to lærerne grep inn, klarte den skamslåtte gutten å flykte. Han ble senere kjørt til legevakten med hjernerystelse og kuttskader. En av lærerne måtte sy flere sting etter å ha ofret seg.

10. klassingen, som utøvde volden, vred seg unna og stakk fra skolen, men kom senere tilbake.

— Han kom for å si unnskyld, sier en kilde til BT.

Gutten ble da pågrepet av politiet uten noen form for dramatikk.

Vettskremte elever

Tilbake på skolen var flere elever vettskremte. BT for fortalt at flere sprang hylende av redsel da dramaet sto på. De fryktet at flere elever var mål for 15-åringen.

Bakgrunnen var at eleven gikk til angrep med jernstang, skal angivelig være at flere elever skal ha pekt ham ut som eleven som angrep en jente ved skolen tidligere.

— Vi har fått en forklaring på hva som skal ha utløst episoden. Vi vil nå etterforske saken videre, før vi overlater det videre arbeidet til barnevernet, sier Visnes.

— Skolen mener eleven aldri burde kommet tilbake til Storetveit, fordi han er for farlig? Hvordan reagerer politiet på dette?

— Det er barnevernet som må svare for hvilke valg vi tar. Det kan ikke politiet mene noe om, sier Visnes.

Storetveit skole har 520 elver fordelt på 18 klasser. Det jobber 45 mennesker ved skolen.